Hyperhoogbegaafdheid in beeld

Hyperhoogbegaafdheid in beeld

Het enige dat álle hyperhoogbegaafden met elkaar gemeen hebben is een hele hoge intelligentie, uitgedrukt in een IQ van 145 of hoger. Daarnaast zijn hyperhoogbegaafde kinderen, net als alle andere kinderen, gewoon dat: kinderen. Met hun eigen interesses, talenten en eigenaardigheden.

We kunnen natuurlijk proberen uit te leggen wat hyperhoogbegaafdheid verder inhoudt door middel van kenmerken of een literatuurlijst (en op deze pagina doen we ook echt een poging), maar soms is iets wat zo breed is gewoon niet in een simpel hokje te plaatsen. Daarom laten we hieronder verschillende hyperhoogbegaafde kinderen zelf, samen met hun ouders, aan het woord.

Fotografe Esther van Pijkeren gaat met ons mee om hyperhoogbegaafdheid in beeld te brengen. “Wat mij het meeste opvalt aan deze kinderen is hoe ze het ene moment echt kind kunnen zijn, vrolijk stuiterend op de bank vertellend over waar ze blij van worden, en het andere moment een volwassenheid uitstralen die voor zulke jonge kinderen heel bijzonder is. Prachtig vind ik dat!”

Rosaline

Rosaline

“We zijn gewoon normale kinderen, we denken alleen op een ander niveau”

Rosaline – 10 jaar

Nuh

Nuh

“Ik wil graag rekenen, maar dat mag nog niet van de juf”

Nuh – 5 jaar

Jelte

Jelte

“Of ik anders ben omdat ik hoogbegaafd ben? Dat ligt eraan bij wie ik ben”

Jelte – 8 jaar

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant: 

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Recruitmentbureau voor hoogbegaafde volwassenen: InterIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Steynlaan 30 in Zeist

Begeleiding kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist, maar ook op locatie bij cliënt of school, of bij onze praktijk in regio Oss.

Contactformulier