Team Talentissimo

Talentissimo werd gestart door Femke Hovinga (zie hiernaast). Daarnaast werken er regelmatig andere professionals en/of vrijwilligers mee om activiteiten en onderzoek mogelijk te maken. Ook werkt Talentissimo samen met diverse andere instanties, zoals het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek, Feniks Talent, Excelleren in Leren, Begaafd in Ontwikkeling en nog veel meer. 

Femke Hovinga

Femke Hovinga

Femke weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Leerkrachten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ze ontwikkelde zich door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Haar achtergrond in de bedrijfskunde zette Femke om in een bedrijf in de marketing, Align. En ze volgde de opleiding tot Talentbegeleider bij Novilo.

Vandaag de dag vliegt Femke de hele wereld over met Tijl Koenderink van Take on Talents. Samen spreken ze op congressen en ontwikkelen ze e-courses over hoogbegaafdheid voor leerkrachten en ouders. Ook is ze Europees directeur van SENG, Supporting Emotional Needs of the Gifted. Met deze twee initiatieven en natuurlijk Talentissimo hoopt Femke het leven voor hyperhoogbegaafde kinderen en volwassenen die zich net zo voelden als zijzelf, iets te vergemakkelijken. Meer weten? Kijk op LinkedIn.