Talentissimo voor ouder en kind

Als je erachter komt dat jouw zoon of dochter een score van 145 of hoger heeft op een IQ-test, vallen er vaak veel stukjes op hun plaats. Of misschien ben je in plaats daarvan wel ontzettend verbaasd? Hoe dan ook, het is duidelijk dat jouw kind qua cognitief potentieel en hoe hij of zij naar de wereld kijkt, tot één op de duizend kinderen behoort. En behalve een heleboel talent, brengt dat vaak ook uitdagingen met zich mee. Lees hier wat we voor jou en je gezin kunnen betekenen. 

Wil je weten of er een klik is en of Talentissimo jou en/of jouw kind kan begeleiden? Neem dan contact met ons op voor vragen en/of een intake.

Activiteiten voor kinderen

Talentissimo organiseert regelmatig leuke en leerzame activiteiten voor hyperhoogbegaafde kinderen van alle leeftijden. Kijk bij de activiteiten voor meer informatie.

Lezingen en webinars

Bij Talentissimo blijven we altijd doorleren over (hyper)hoogbegaafdheid gerelateerde thema’s. En die kennis delen we graag met jou! Bijvoorbeeld tijdens onze webinars.

Oudergroepen

Als ouder van een hyperhoogbegaafd kind komt er veel op je af. De vraagstukken waar jullie tegenaan lopen zijn vaak anders dan die van ouders op het schoolplein of in je eigen familie of vriendenkring. Soms is het daarom fijn om even te kunnen sparren met andere ouders van hyperhoogbegaafde kinderen. Dat kan in onze oudergroepen.

Coaching & begeleiding

Talentissimo begeleidt (hyper)hoogbegaafde kinderen en jongeren, hun ouders, scholen en andere betrokkenen. Dit in de Talentissimo praktijken in Zeist, Oss, op school of aan huis (door heel het land). De Talentissimo coaches en begeleiders zijn opgeleid tot talentbegeleider met een specialisatie in de kleine groep van hyperhoogbegaafde (145+) kinderen. We zijn ook bekend met kinderen die ‘dubbel bijzonder’ zijn, ofwel (hyper)hoogbegaafd en een diagnose zoals Autisme Spectrum Stoornis, een angst- of dwangstoornis of AD(H)D.

Intelligentieonderzoek

Is een intelligentieonderzoek nodig voor toegang tot hb-onderwijs of een plusklas? Of speelt er een hulpvraag waarbij breder onderzoek wenselijk is? Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Didactisch onderzoek

Om in het onderwijs goed aan te kunnen sluiten bij de zone van naaste ontwikkeling van een kind, kan het waardevol zijn om een didactisch onderzoek uit te laten voeren.

Wachtlijst

Vanwege het grote aantal aanmeldingen dat we ontvangen voor zowel onderzoek als begeleiding werken we hiervoor met een wachtlijst. Na het invullen van ons aanmeldformulier wordt je op deze wachtlijst geplaatst. Aan de hand van de ingevulde informatie bekijken we vervolgens welke onderzoeker of begeleider voor jullie een fijne match zou kunnen zijn en zullen we je laten weten wanneer je ongeveer terecht zou kunnen voor een intake.

Voor onze activiteiten, cursussen, lezingen en webinars kan wel direct worden ingeschreven zolang er niet is aangegeven dat deze is uitverkocht.

“We zijn op een voor ons heel belangrijk moment bij Talentissimo terecht gekomen en dat was voor Mika en ons gezin een verademing. Eindelijk iemand die je begrijpt, waar je steun kunt vinden en een ervaringsdeskundige die de tools heeft om thuis & samen met school naar persoons gerichte oplossingen te zoeken. We hebben veel gestreden en ook veel geleerd om ons doel te behalen, maar het is gelukt!

Nu gaan we nog even een tijdje verder met onze coach in het spannende eerste jaar op het gymnasium. Hopelijk staat Mika daarna lekker & stevig in zijn schoenen, zowel emotioneel en sociaal als in schoolse vaardigheden. En zijn we als ouders dan klaar om Mika zelf goed te begeleiden en de heftige schommelingen die ons leven brengt op te kunnen vangen, zonder zelf helemaal over de kop te gaan. We zijn Talentissimo ook dankbaar voor de leuke workshops waar onze zoon blij en weer opgeladen van terug kwam. De diepe dalen kennen dan toch wat lichtpunten die zo hard nodig zijn om er weer uit te komen!”

B & M, ouders van Mika (10 jaar)

“Femke heeft onze beide zoons (beiden 145+) begeleid toen ze vastliepen op sociaal emotioneel vlak. Ze heeft ze, beiden op een andere manier, losgetrokken uit het moeras waar ze in vast zaten en stapje voor stapje weer vertrouwen gegeven dat ze zelf een verandering in gang kunnen zetten om zich beter te kunnen voelen en weer zelfvertrouwen te krijgen. Ze maakt op een creatieve manier contact met de kinderen, met respect voor hun eigen persoonlijkheid, maar gaat de lastige onderwerpen niet uit de weg. 

Als ouders hadden we veel en goed contact met Femke. Ze gaf ons inzicht in wat er bij de kinderen dwars zat, gaf instructie hoe daar mee om te gaan maar had ook altijd begrip als dat niet lukte. Ook al werkt ze met een plan en beproefde methodes, toch is ze flexibel en laat gerust het plan en de methode los als het niet lijkt te werken bij het kind. Daarmee heeft ze, ook als een van de kinderen zich weer volledig afsloot voor de omgeving, toch steeds weer stapjes kunnen zetten.”

M & E, ouders van twee hyperhoogbegaafde jongens van 10 en 12 jaar

“Femke heeft onze dochter (en daarmee ons als ouders) heel goed geholpen met onder woorden brengen van haar boosheid. In plaats van direct een muurtje om haar heen bouwen als er iets gebeurt dat ze niet prettig vindt – en wij haar dus niet meer kunnen bereiken – lukt het nu steeds beter om uit de situatie te stappen, erover te praten en na te denken over wat er gebeurde en waarom. 

Waar begeleiding door onze dochter vaak als bedreigend werd ervaren, was Femke dit niet;

‘Femke begrijpt mij en de activiteiten die ze organiseert zijn cool!’” 

G, moeder van een hyperhoogbegaafd meisje van 7 jaar

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Recruitmentbureau voor hoogbegaafde volwassenen: InterIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
  • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Odijkerweg 58 in Zeist

Begeleiding en diagnostiek kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist of op locatie. Diagnostiek is ook mogelijk bij Talentissimo in Zwolle.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362