Hoogbegaafd
van wieg tot werk

 

 

 

 

10, 11 en 12 oktober 2023 in Zeist

Thema: hoogbegaafd in voor- en tegenspoed

Talentissimo Congres

10, 11 en 12 oktober 2023

Hoogbegaafd van wieg tot werk: iedere fase van je hoogbegaafde leven vraagt om andere kennis en tools. Talentissimo organiseert dan ook een driedaags evenement met deze verschillende doelgroepen in gedachten. De eerste dag, 10 oktober, is een studiedag. Op 11 oktober is er een congresdag voor iedereen die zich wil verdiepen in hoogbegaafdheid. Op 12 oktober is er een verdiepende studiedag voor ervaren professionals. We ontmoeten elkaar, delen ervaringen, leren over nieuwe thema’s én genieten van een heerlijke lunch.

Wil je meer weten over de sprekers? Kijk dan op de sprekerspagina. Beschrijvingen van de workshops kun je hier vinden.

Data: 10, 11 en 12 oktober 2023
Locatie: Torenlaan Theater in Zeist
Organisatie: Talentissimo, in samenwerking met SCALIQ
Doelgroep: onderwijs- en zorgprofessionals, talentbegeleiders, coaches, leidinggevenden en beleidsmakers werkzaam met of voor hoogbegaafden.

Accreditatie & kosten: de kosten per dag vind je hieronder. Je kunt een certificaat krijgen zodat je de dag(en) kunt gebruiken voor SKJ, NVO, NIP of een andere registratie.

Losse tickets:

A - Dinsdag 10 oktober: intervisiebijeenkomst & training werken met de KIQT+
Doelgroep: intervisie is voor alle mensen die professioneel werken in 1-op-1 begeleiding/behandeling van hoogbegaafden. Deze wordt geleid door dr. Paul Beljan en kost €100 (punten kunnen geregeld worden met een certificaat). De training werken met de KIQT+ vind je hier en is bedoeld voor diagnostici en testassistenten of hen in opleiding daartoe. Deze training kost €250 en is geaccrediteerd voor punten bij NVO/NIP.

B - Woensdag 11 oktober: verdiepende workshopdag
Doelgroep: iedereen werkzaam in of rondom onderwijs, zorg, de overheid en/of het bedrijfsleven die zich op professioneel vlak (verder) in hoogbegaafdheid wil verdiepen. Ook andere geïnteresseerden zijn op deze dag van harte welkom.
€249,- (BTW vrijgesteld)

C - Donderdag 12 oktober: studiedag
Doelgroep: Professionals die in hun specifieke vakgebied (onderwijs/zorg/bedrijfsleven/overheid) veel te maken hebben met hoogbegaafden en hun kennis over hoogbegaafdheid in relatie tot hun eigen vakgebied willen vergroten.
€299,- (BTW vrijgesteld). Wil je alleen in de ochtend of juist middag aanwezig zijn? Dat kan! 

Combi-tickets:

BC - 11 oktober & 12 oktober: € 495,-

Al deze opties zijn inclusief koffie/thee en een lekkere lunch. Omdat de bijeenkomsten live zijn, maken we geen video-opnames en kun je dus helaas maar één sessie per workshopronde bijwonen. Wel vragen we de sprekers om, als zij deze willen delen, hun sheets of een hand-out ter beschikking te stellen. Deze delen we met alle aanwezigen van de betreffende dag.

Wil je je inschrijven met vijf of meer collega’s uit dezelfde organisatie? Dan bieden we je graag een een korting aan. Mail ons op info@talentissimo.nl

Programma studiedag 1

Datum: dinsdag 10 oktober 2023
Doelgroep: ervaren professionals in zorg en/of coaching.
Er is tijdens de workshops geen ruimte voor het bespreken van persoonlijke casuïstiek: de workshops tijdens deze studiedag zijn echt gericht op professionals in of rondom de zorg of op de werkvloer die werken met of voor hoogbegaafde kinderen/jongeren/volwassenen. Professionals die in hun specifieke vakgebied veel te maken hebben met hoogbegaafden en hun kennis over hoogbegaafdheid in relatie tot hun eigen vakgebied willen vergroten zijn ook welkom. 

Tijd Wat Wie
09:45 Inloop
10-12 uur Intervisie onder leiding van dr. Paul Beljan: voor begeleiders en behandelaars Dr. Paul Beljan
13-17 uur Training: intelligentieonderzoek bij (hoog)begaafde kinderen en werken met de KIQT+ Dr. Paul Beljan, Yvonne Cramer

 

Programma Congresdag

Datum: woensdag 11 oktober 2023
Doelgroep: professionals binnen het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en de overheid.
Ook andere geinteresseerden zijn op deze congresdag van harte welkom, tijdens de workshops is er echter geen ruimte voor het bespreken van persoonlijke casuïstiek.

Tijd Wat Wie
9:15 Inloop met koffie
9:45 Opening Femke Hovinga
9:50 Keynote: When life gives you lemons - Gifted individuals dealing with setbacks, anxiety & stress Dr. Paul Beljan
10:50 Koffiepauze
11:15 Workshops ronde 1
1. Until death do us part... on giftedness and relationships (liefde, hechting van kind, gezin, vrienden) Dr. Paul Beljan
2. Kansengelijkheid in het onderwijs: hoe signaleer je ieder (hoog)begaafd kind? Diane van Dijk
12:30 Lunchpauze
13:30 Workshops ronde 2
1. Rouw en verdriet bij kinderen Marjolein Kars
2. Asynchrone ontwikkeling bij hoogbegaafde kinderen en jongeren Dr. Paul Beljan
14:50 Koffie & thee met wat lekkers, zalenwissel
15:15 Workshops ronde 3
1. Praktijk VWO: slim én praktisch Sofie van der Waart
2. Trauma in gifted children en adults explored dr. Paul Beljan
16:30 Afsluiting van de dag, borrel tot 17 uur beschikbaar om na te praten

Programma studiedag 2

Datum: donderdag 12 oktober 2023
Doelgroep: ervaren hb-professionals binnen/rondom het onderwijs.
Er is tijdens de workshops geen ruimte voor het bespreken van persoonlijke casuïstiek: de workshops tijdens deze studiedag zijn echt gericht op professionals in of rondom onderwijs die werken met of voor hoogbegaafde kinderen/jongeren/volwassenen. Professionals uit een ander vakgebied die veel te maken hebben met hoogbegaafden en hun kennis over hoogbegaafdheid in relatie tot hun eigen vakgebied willen vergroten zijn ook welkom.

 

Tijd Wat Wie
9:00 Inloop
9:30 Workshops ronde 1
1. Double trouble? Gifted students with AD(H)D and/or ASS Dr. Paul Beljan
2. Kansengelijkheid: hoe signaleer je eerlijk? Diane van Dijk
3. Werkgeluk & hoogbegaafdheid: laveren tussen burn-out, bore-out en 'gewoon gelukkig' Femke Hovinga
Wil je alleen in de ochtend aanwezig zijn? Dat kan! 
12:30 Lunch
13:30 Workshops ronde 2
1. Trauma: what is it and how can you work with traumatized gifted individuals? Dr. Paul Beljan
2. Onderwijs aan leerlingen met een 145+ IQ: hoe voorkom je dat ze uitvallen? Femke Hovinga & Diane van Dijk
Wil je alleen in de middag aanwezig zijn? Dat kan! 
16:30 Einde

 

Organisatie

Dit evenement wordt georganiseerd door Talentissimo, in samenwerking met SCALIQ. De opbrengsten van dit evenement komen ten goede aan een longitudinale studie naar het welzijn en presteren van hoogbegaafden, van hun vroege jeugd tot in volwassenheid.

Talentissimo is het expertisecentrum hoogbegaafdheid, met specifieke specialisatie 145+ IQ.
SCALIQ is een onderzoeks- en ontwikkelingsorganisatie rondom diagnostiek voor (vermoedelijk) hoogbegaafden.

Dagvoorzitter

Host en dagvoorzitter voor dit driedaags evement is Femke Hovinga. Femke weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kan brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Leerkrachten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ze ontwikkelde zich door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Ze volgde de opleiding tot talentbegeleider en specialiseerde zich vanuit daar in 145+ IQ. Naast Talentissimo houdt Femke zich bezig met het ontwikkelen van IQ-testen en andere psychometrische instrumenten voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en volwassenen bij SCALIQ en is ze regelmatig aanwezig op congressen en evenementen als spreker of dagvoorzitter.

Locatie

Het Torenlaan Theater in Zeist.

Er zijn zowel betaalde parkeerplekken als gratis plekken in de buurt. We raden je aan om op prettigparkeren.nl te kijken om een plek te vinden. Met het OV kun je ons bereiken via station Driebergen-Zeist en van daaruit enkele bushaltes of een stukje OV-fiets naar de locatie.

Voorwaarden

Op dit evenement zijn de gebruikelijke algemene voorwaarden van Talentissimo van toepassing. Dit betekent dat kosteloos annuleren tot zes weken van te voren mogelijk is. Dit doe je door te mailen naar info @ talentissimo.nl. Het overdragen van jouw toegang aan iemand anders mag ook daarna nog, zolang hij of zij aan de voorwaarden voldoet van deelname. Ook hiervoor kun je ons mailen. Het delen van een passe-partout kaart is niet mogelijk: we verwachten voor meerdaagse deelname iedere dag dezelfde persoon. Het annuleren van een gedeelte van een passe-partout is niet mogelijk.

Talentissimo behoudt zich het recht voor om het congresprogramma aan te passen, sprekers te wisselen of het congres te verplaatsen. Vanzelfsprekend zijn we dit niet van plan, maar mocht dit het geval zijn, dan ontvang je een mail op het adres waarmee je jezelf hebt ingeschreven. In het geval van pandemie-gerelateerde maatregelen van het RIVM of andere calamiteiten beroepen we ons op overmacht en verzetten we het evenement naar een later, veilig moment. Wij volgen in alle gevallen eventuele richtlijnen vanuit de overheid.

Er zijn verschillende soorten tickets te bestellen: een los dagticket voor de congresdag of één van de studiedagen, of een combinatieticket voor de congresdag en/of de studiedag(en). Ben je van plan meerdere dagen te komen? Bestel dan een combinatieticket: dat is goedkoper dan twee of drie losse tickets. 

100,00495,00 BTW vrijgesteld

Logo - Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
  • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Planetenbaan 2, Bilthoven

Begeleiding, diagnostiek en behandeling kan plaatsvinden bij Talentissimo in Bilthoven of op locatie. De Basis KIQT+ is ook mogelijk in Oss.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362