Talentissimo in de media

Talentissimo wordt regelmatig benaderd om door middel van bijvoorbeeld een interview meer uitleg te geven over thema’s rondom (hyper)hoogbegaafdheid. Omdat we het belangrijk vinden dat er meer kennis komt over, en meer begrip voor, (hyper)hoogbegaafdheid werken we hier graag aan mee. Hieronder een aantal links naar artikelen en/of interviews waar wij aan hebben meegewerkt.

In De Volkskrant stond een uitgebreid artikel over hoe het wonderkinderen vergaat als ze opgroeien. Als één van de experts werd Talentissimo gevraagd over het potentieel van hyperhoogbegaafde kinderen. Lees het artikel hier (alleen voor Volkskrant abonnees, helaas).

Femke schrijft regelmatig columns voor Signaal, het tijdschrift van Pharos (een vereniging voor ouders van hoogbegaafde kinderen). Zo heeft ze bijvoorbeeld geschreven over executieve functiesmisdiagnoses en angst, en vertelt ze in Cirkels op het Water over het overlijden van Dr. James T. Webb, en over de invloed die hij heeft gehad op zowel haarzelf als op de wereldwijde Gifted Community.

Vereniging Begaafdheidsprofielscholen interviewde enkele experts over hyperhoogbegaafde kinderen en hun onderwijsbehoeften. Ook Talentissimo kwam aan het woord. Lees het interview hier.

Tijdschrift Talent besteedde aandacht aan het thema hyperhoogbegaafdheid en publiceerden een interview met Talentissimo oprichter Femke Hovinga. Het heette: “hyperhoogbegaafde kinderen en tikkertje spelen”. Kijk hier voor meer informatie.

Is hoogbegaafdheid een luxeprobleem? En is het zo dat wanneer je een hoog IQ hebt, je EQ altijd een stuk lager ligt? Deze en andere vragen beantwoordt Femke tijdens een interview in het NPO1 radioprogramma Focus. Presentator Jacob de Vries mocht ook een poging wagen om een paar opgaven uit de intelligentietest van SCALIQ op te lossen. Is hem dat gelukt? Klik op de link hieronder om de opname te beluisteren op de website van NPO1.

Interview met Femke in Focus

met NPO1 Radio 1 | Hoe is het om hyperhoogbegaafd te zijn?

Jan Jaap Hubeek besteedde in zijn podcastserie Meesterwerk een aantal afleveringen aandacht aan het thema hoogbegaafdheid. In één van deze afleveringen was Talentissimo’s Femke te gast om te vertellen over hyperhoogbegaafdheid. Luister hieronder naar deze aflevering, of volg deze link om ook de andere afleveringen over hoogbegaafdheid te beluisteren.

Nadja Cereghetti van Unleash Monday, een podcast voor en over hoogbegaafde volwassenen, interviewde Talentissimo’s Femke Hovinga. Zij spraken over hyperhoogbegaafdheid, en in het bijzonder over het belang van goede intelligentietesten voor deze doelgroep. Luister hier naar het interview en voor meer informatie.

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant: 

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Recruitmentbureau voor hoogbegaafde volwassenen: InterIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Steynlaan 30 in Zeist

Begeleiding kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist, maar ook op locatie bij cliënt of school, of bij onze praktijk in regio Oss.

Contactformulier