Webinars: meer kennis over (hyper)hoogbegaafdheid

Op donderdagavond hosten we met grote regelmaat webinars en lezingen (in Zeist) van Talentissimo-experts en andere hoogbegaafdheidsdeskundigen van over de hele wereld. Er komt een veelheid aan thema’s voorbij, van luchtig tot heel serieus en van beginners tot hooggevorderden. Zowel ouders als professionals (of mensen met een dubbele rol) zijn van harte welkom. 

Op deze pagina vind je alle webinars bij Talentissimo de komende tijd op de planning staan, in chronologische volgorde. Er komen regelmatig nieuwe webinars bij, dus hou deze pagina in de gaten.

Webinars najaar 2022

Onderstaande webinars hebben al plaatsgevonden bij Talentissimo. Laat het ons weten als er iets tussen staat wat je graag op herhaling zou zien: Bij voldoende interesse voor een specifiek webinar kunnen we kijken of we deze opnieuw kunnen organiseren.

 

Symposium 'Asynchroniteit'

Op dinsdag 6 september vindt in Zeist het Talentissimo symposium 'Asynchroniteit bij hoogbegaafde kinderen en jongeren' plaats. Een dag vol workshops en lezingen van onder andere Dr. Paul Beljan en Femke Hovinga. 

Ouderavond met workshops/lezingen

Op dinsdag 14 juni van 20:00 tot 22:15 (inloop vanaf 19:30) organiseren wij een ouderavond in het Torenlaan Theater in Zeist. Tijdens deze avond zijn er twee workshoprondes waarbij je steeds uit twee verschillende onderwerpen kunt kiezen. Daarnaast is het een mooie manier om andere ouders van hoogbegaafde kinderen te ontmoeten.

Gratis webinar: Basiskennis HB

Dit gratis on-demand webinar is het voorprogramma voor onze live webinars, en geeft een korte introductie in (hyper)hoogbegaafdheid. Het is bedoeld om je basiskennis op te frissen, zodat we tijdens onze live webinars direct de diepte in kunnen. Registreer je hieronder en ontvang de link naar het webinar per e-mail. Je kunt het kijken op een moment dat het jou uitkomt.

Heb je zelf een idee voor een webinar? Is er een onderwerp waarover je graag meer zou willen weten? Of een spreker waarvan je denkt: daar zou ik graag een keer een webinar van volgen? Laat het ons weten, dan kijken we of we er wat mee kunnen.

“Zoveel kennis... ik was onder de indruk. Knap ook hoe je overzicht hebt over de wetenschappelijke vorderingen en daar ook kritisch naar kunt kijken. En super dat je zo toegankelijk bent voor vragen.”

T, deelnemer lezing over executieve vaardigheden

“Ik geef de lezing een 10! Jouw bevlogenheid werkt aanstekelijk en ik heb eindelijk weer eens iets gehoord dat ik niet wist. Je weet zo ontzettend veel, zegt geen dingen waar je niet achter staat of geen weet van hebt, staat open voor nieuwe inzichten en bent zeker van jouw zaak.”

Z, deelnemer lezing angst & depressie

“De reeks trainingen sloot aan bij de vragen die er zijn, de trainer was daarin oordeelloos, waardoor ik voldoende veiligheid ervaar om mijn vragen te stellen. Ze staat boven de materie en heeft veel kennis en informatie. Is ook eerlijk in wat ze niet weet en staat open voor kennis met elkaar delen.”

R, ambulant begeleider bij een jeugdzorgorganisatie

“Ik geef deze reeks studiedagen een 9. Ik vind Femke, de trainer van Talentissimo, erg prettig als persoon en haar toegankelijke en laagdrempelige manier van communiceren over dit complexe onderwerp. Het onderwerp (hyper)hoogbegaafdheid vind ik erg complex en ingewikkeld, zeker om dit te vertalen in de gezinnen waarmee ik werk. Vandaar dat ik erg uitkeek naar deze trainingen. De combinatie van theorie, tips voor boeken/spellen/sites en de praktische tools en tips heb ik als zeer prettig ervaren.”

A, intern begeleider op een basisschool

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
  • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Odijkerweg 58 in Zeist

Begeleiding, diagnostiek en behandeling kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist of op locatie. Diagnostiek en behandeling is ook mogelijk bij Talentissimo in Zwolle.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362