Terugblik: webinar grit & growth mindset

18 nov 2020Achtergrond, Activiteiten

Terugblik: webinar grit & growth mindset

18 nov 2020

‘We have to intentionally let our children fail and help them recognise failure as part of the process of learning.’

Deze zin houd ik dichtbij, in mijn rol als moeder en naar het kind in mijzelf.

Mijn hyperhoogbegaafde zoon (bijna 16 jaar) met wie ik het Talentissimo webinar ‘growth mindset en grit’ door dr. Zakreski keek, wiebelde van de herkenning, grinnikte, was kritisch én voelde zich verbonden en (h)erkend. De lichtjes die werden ontstoken maakten dat hij ter plekke meer naar een growth mindset groeide.
Na afloop speelden we een potje schaak (waarbij hij al-tijd van mij wint), en complimenteerde hij me met mijn growth mindset betreffende schaken. “Hoewel het wel heel traag gaat, hè mam?!” 😉

Sinds de webinar brengt hij het nog dagelijks ter sprake, terloops of in dialoog. Hij merkt de vrijheid op die onlosmakelijk verbonden (b)lijkt aan een growth mindset en toont zich enthousiast en licht bij die herkenning. Hij legt verbanden (o.a. met het stoïcisme), stelt zichzelf en omgeving vragen, (meta)analyseert en voelt een diep intrinsieke motivatie zijn talenten te onderzoeken, ontplooien en ontwikkelen.

Toen ik ons aanmeldde voor de webinar was de stille hoop van mijn onderbuik dat er iets in hem getriggerd en wakker gemaakt zou worden. Al enige maanden zag ik hem meer en meer in een worsteling geraken, zichzelf afvallen en gebukt gaan onder een stevige innerlijke criticus.
Te zien dat mijn zoon nu weer het plezier van zijn ontwikkeling heeft herontdekt, zichzelf serieus neemt, doch speels blijft in zijn commitment, doet mijn moederhart gloeien. 

Met alle dank aan jullie voor het aanbod!
J, moeder van een hyperhoogbegaafde zoon van bijna 16