Cursus: Bijna klaar voor het VO!

Bijna klaar voor het VO!

Leren leren & executieve vaardigheden:
een cursus voor (vermoedelijk) hyperhoogbegaafde leerlingen in groep 7 en 8

Over de cursus

Voor (vermoedelijk) hyperhoogbegaafde leerlingen in groep 7 en 8 (thuiszitters uit deze leerjaren zijn uiteraard ook welkom) bieden wij een 8-weekse stoomcursus leren leren.

Tijdens de cursus leert je kind zijn/haar eigen talenten goed kennen én in te zetten, om zo goed voorbereid richting het VO te kunnen gaan.

Vanuit het plezier van elkaar (op gepaste afstand) ontmoeten zal er aandacht besteed worden aan plannen en organiseren, leerstrategieën en leerstijlen/voorkeuren. Natuurlijk besteden we ook tijd aan gezelligheid met peers: door spelletjes, leuke uitdagingen en andere activiteiten passend bij deze doelgroep!

Na deze acht weken heeft jouw kind meer skills ontwikkeld, contact gehad met ontwikkelingsgelijken, veel gelachen en hopelijk een stuk meer zelfvertrouwen richting het VO opgedaan!

Praktische informatie:

 • Wanneer: 8 wekelijkse middagen van 15:00 tot 17:00 uur
 • Locatie: bij Talentissimo in Zeist
 • Startdatum: In overleg, bij voldoende interesse.
 • Groepsgrootte: minimaal 7, maximaal 12 kinderen
 • Deze cursus is bedoeld voor (vermoedelijk) hyperhoogbegaafde kinderen uit groep 7 en 8, als voorbereiding op het voortgezet onderwijs
 • Kosten: €250 per kind. 
 • Kun je dit niet betalen? Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.
Trainer: Wendie Prins

Trainer: Wendie Prins

Wendie is na een carrière in het bedrijfsleven als zij-instromer gestart in het basisonderwijs. Vanaf dag één voelde ze zich daar verbonden met kinderen die anders denken. Ze daagden haar uit na te denken over de zin en onzin van de lessen en opdrachten uit de lesmethodes en bedacht samen met hen alternatieven. Sindsdien verdiept ze zich in alles rondom hoogbegaafdheid: van ‘leren leren’ en het ombuigen van een fixed mindset tot het aanpassen van het onderwijsaanbod. Ze heeft plusklassen opgezet, lesgegeven in het voltijds HB-onderwijs en de opleiding Talentbegeleider bij Novilo gevolgd.

Naast haar werk bij Talentissimo is ze nog werkzaam bij een basisschool in Utrecht, waar ze zich als coördinator hoogbegaafdheid inzet voor passend onderwijs voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong.

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

 • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
 • Recruitmentbureau voor hoogbegaafde volwassenen: InterIQ
 • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
 • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Odijkerweg 58 in Zeist

Begeleiding en diagnostiek kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist of op locatie. Diagnostiek is ook mogelijk bij Talentissimo in Zwolle.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362