Cursus: Bijna klaar voor het VO!

Bijna klaar voor het VO!

Leren leren & executieve vaardigheden:
een cursus voor (vermoedelijk) hoogbegaafde leerlingen in groep 7 en 8

Over de cursus

Voor (vermoedelijk) hoogbegaafde leerlingen in groep 7 en 8 (thuiszitters uit deze leerjaren zijn uiteraard ook welkom) bieden wij een stoomcursus leren leren.

Tijdens deze cursus leert je kind zijn/haar eigen talenten goed kennen én in te zetten, om zo goed voorbereid richting het VO te kunnen gaan.

Vanuit het plezier van elkaar wekelijks ontmoeten zal er aandacht besteed worden aan plannen en organiseren, leerstrategieën en leerstijlen/voorkeuren. Natuurlijk besteden we ook tijd aan gezelligheid met peers: door spelletjes, leuke uitdagingen en andere activiteiten passend bij deze doelgroep!

Na deze cursus heeft jouw kind meer skills ontwikkeld, contact gehad met ontwikkelingsgelijken, veel gelachen en hopelijk een stuk meer zelfvertrouwen richting het VO opgedaan!

Praktische informatie:

  • Locatie: bij Talentissimo in Bilthoven.
  • Dag/tijd: donderdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur.
  • 6 bijeenkomsten, start bij voldoende deelnemers weer in maart 2024.
  • Deze cursus is bedoeld voor (hyper)hoogbegaafde kinderen uit groep 7 en 8, als voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Thuiszitters zijn uiteraard ook van harte welkom.
  • Kosten: €250 per kind.
  • Kun je dit niet betalen? Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Inschrijven wachtlijst

Je alvast aanmelden voor de wachtlijst kan via dit formulier.

Trainer Bilthoven: Wendie Prins

Trainer Bilthoven: Wendie Prins

Wendie is na een carrière in het bedrijfsleven als zij-instromer gestart in het basisonderwijs. Vanaf dag één voelde ze zich daar verbonden met kinderen die anders denken. Ze daagden haar uit na te denken over de zin en onzin van de lessen en opdrachten uit de lesmethodes en bedacht samen met hen alternatieven. Sindsdien verdiept ze zich in alles rondom hoogbegaafdheid: van ‘leren leren’ en het ombuigen van een fixed mindset tot het aanpassen van het onderwijsaanbod. Ze heeft plusklassen opgezet, lesgegeven in het voltijds HB-onderwijs en de opleiding Talentbegeleider bij Novilo gevolgd.

Naast haar werk als begeleider en teamleider bij Talentissimo was ze tot voor kort ook werkzaam bij een basisschool in Utrecht, waar ze zich als coördinator hoogbegaafdheid ingezet heeft voor passend onderwijs voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong.

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
  • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Planetenbaan 2, Bilthoven

Begeleiding, diagnostiek en behandeling kan plaatsvinden bij Talentissimo in Bilthoven of op locatie. De Basis KIQT+ is ook mogelijk in Oss.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362