Cursus: Bijna klaar voor het VO!

Bijna klaar voor het VO!

Leren leren & executieve vaardigheden:
een cursus voor (vermoedelijk) hyperhoogbegaafde leerlingen in groep 7 en 8

Over de cursus

Voor (vermoedelijk) hyperhoogbegaafde leerlingen in groep 7 en 8 (thuiszitters uit deze leerjaren zijn uiteraard ook welkom) bieden wij een stoomcursus leren leren.

Tijdens deze cursus leert je kind zijn/haar eigen talenten goed kennen én in te zetten, om zo goed voorbereid richting het VO te kunnen gaan.

Vanuit het plezier van elkaar wekelijks ontmoeten zal er aandacht besteed worden aan plannen en organiseren, leerstrategieën en leerstijlen/voorkeuren. Natuurlijk besteden we ook tijd aan gezelligheid met peers: door spelletjes, leuke uitdagingen en andere activiteiten passend bij deze doelgroep!

Na deze cursus heeft jouw kind meer skills ontwikkeld, contact gehad met ontwikkelingsgelijken, veel gelachen en hopelijk een stuk meer zelfvertrouwen richting het VO opgedaan!

Trainer Zwolle: Sharon van Dijk

Trainer Zwolle: Sharon van Dijk

Sharon is werkzaam voor Talentissimo in Zwolle. Zij is in 2015 afgestudeerd als orthopedagoog en volgt de post academische opleiding tot ECHA Specialist in Gifted Education/Specialist Hoogbegaafdheid.

Hoogbegaafdheid is zich in de loop der jaren met het leven van Sharon gaan verweven. Naast de schitterende aspecten van het opgroeien met hoogbegaafdheid, kent zij ook de uitdagingen en de misvattingen. Sharon graaft graag een laagje dieper om de ontwikkelingsbehoefte van het kind zo zorgvuldig mogelijk in kaart te brengen. Samen met het kind en diens omgeving legt zij een waardevol fundament voor veerkracht en groei.

Praktische informatie:

 • Locatie: bij Talentissimo in Zeist en/of in Zwolle
 • Dag/tijd: donderdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur
 • Data:
  • Zeist: 17, 24 en 31 maart en 7, 14 en 21 april
  • Zwolle: 17, 24 en 31 maart en 7, 14 en 21 april
 • Inschrijven voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk. Laat het ons weten als je interesse hebt, dan houden we je op de hoogte wanneer hij opnieuw wordt ingepland. 
 • Deze cursus is bedoeld voor (hyper)hoogbegaafde kinderen uit groep 7 en 8, als voorbereiding op het voortgezet onderwijs
 • Kosten: €250 per kind.
 • Kun je dit niet betalen? Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.
Trainer Zeist: Wendie Prins

Trainer Zeist: Wendie Prins

Wendie is na een carrière in het bedrijfsleven als zij-instromer gestart in het basisonderwijs. Vanaf dag één voelde ze zich daar verbonden met kinderen die anders denken. Ze daagden haar uit na te denken over de zin en onzin van de lessen en opdrachten uit de lesmethodes en bedacht samen met hen alternatieven. Sindsdien verdiept ze zich in alles rondom hoogbegaafdheid: van ‘leren leren’ en het ombuigen van een fixed mindset tot het aanpassen van het onderwijsaanbod. Ze heeft plusklassen opgezet, lesgegeven in het voltijds HB-onderwijs en de opleiding Talentbegeleider bij Novilo gevolgd.

Naast haar werk als begeleider en teamleider bij Talentissimo was ze tot voor kort ook werkzaam bij een basisschool in Utrecht, waar ze zich als coördinator hoogbegaafdheid ingezet heeft voor passend onderwijs voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong.

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

 • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
 • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
 • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Odijkerweg 58 in Zeist

Begeleiding, diagnostiek en behandeling kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist of op locatie. Diagnostiek en behandeling is ook mogelijk bij Talentissimo in Zwolle.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362