Coaching & Talentbegeleiding

Talentissimo begeleidt (hyper)hoogbegaafde kinderen en jongeren, hun ouders, scholen en andere betrokkenen. Dit in de Talentissimo praktijken in Zeist, Oss, op school of aan huis (door heel het land). De Talentissimo coaches en begeleiders zijn opgeleid tot talentbegeleider met een specialisatie in de kleine groep van hyperhoogbegaafde (145+) kinderen. We zijn ook bekend met kinderen die ‘dubbel bijzonder’ zijn: (hyper)hoogbegaafd en een diagnose zoals Autisme Spectrum Stoornis, een angst- of dwangstoornis of AD(H)D.

Begeleiding kind

Zegt jouw kind wel eens:

  • Hoe kan ik mijn hoofd leegmaken?
  • School is sa-haaaai!
  • Ik heb zoveel last van geluid/licht/andere prikkels
  • Ik heb weinig/geen vriendjes en vriendinnetjes (zelfs niet in de plusklas of in het hb-onderwijs)
  • Andere mensen snappen mij en mijn grapjes niet
  • Ik voel me anders

Hyperhoogbegaafd zijn is anders dan gemiddeld – zelfs anders dan hoogbegaafd zijn. Het is dan ook niet gek dat je kind zich anders voelt. Je kind heeft op alle fronten meer: meer gevoeligheid, meer denkkracht en daarmee soms ook meer frustratie en meer overprikkeldheid. Zowel voor je kind als voor jou en de rest van je gezin.

Talentissimo focust op hoe je kind zijn of haar hyperhoogbegaafdheid en gevoeligheid positief in kan zetten. Dit kan met allerlei technieken en tools, variërend van gesprekken tot methodes of… tekenen en taart bakken. Passend bij het kind wordt er ‘out of the box’ gedacht en vooral gekeken naar het doel bereiken in een veilige en prettige setting. Je kind kan zijn wie hij/zij is en samen werken we aan het worden van de beste versie van hem- of haarzelf.

Ouderbegeleiding

Als ouder van een hyperhoogbegaafd kind loop je regelmatig tegen vragen en soms uitdagingen aan. Daarnaast herken je misschien wel dingen van jezelf in je zoon of dochter, waardoor je geconfronteerd wordt met je eigen mogelijke hoogbegaafdheid en verleden. Ben je ouder van een hyperhoogbegaafd kind en op zoek naar een sparringpartner of begeleider? Ook dan kunnen we je verder helpen in een traject op maat met ouderbegeleiding.

 

Kosten van de begeleiding

Onze begeleiding kost 85 euro per sessie van 50 minuten en wordt helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. Wel wordt het regelmatig vergoed vanuit persoonsgebonden budget (PGB), een contract met jouw gemeente of vanuit het samenwerkingsverband waar de school van het kind onder valt. 

Begeleiding vindt plaats bij ons op locatie in Zeist of Oss, of in overleg en tegen vergoeding van de reiskosten bij jullie thuis of op school. Komen we bij jou aan huis of op school, dan rekenen we reiskosten vanaf Zeist (of dichterbij als we al in de buurt zijn) van €0,79 per kilometer én €70 per uur (natuurlijk rekenen we dit per vijf minuten uit). 

Een intake is – net als een normale sessie – 85 euro (waar van toepassing excl. reiskosten). Besluit je na de intake dat je toch geen begeleiding van Talentissimo wilt? Dan delen we de kosten van de sessie. 

Neem gerust contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden en vergoedingen, we denken graag mee om de kosten voor ouders zo laag en behapbaar mogelijk te houden. 

“ Informatie en passende hulp vinden voor onze uitzonderlijk hoogbegaafde zoon bleek niet zo eenvoudig. Talentissimo vervult op allerlei verschillende manieren de behoefte aan kennis, herkenning en (praktische) ondersteuning. Het specialisme in hyperhoogbegaafdheid maakt daarin voor ons een groot verschil. 

Praktisch gezien krijgt onze zoon wekelijks 1 op 1 begeleiding op school, is zijn ambulant begeleider als expert betrokken tijdens beslissende overlegmomenten met het Samenwerkingsverband en het Wijkteam en heb ik zelf een online ouderkring gevolgd.

Talentissimo geeft op een persoonlijke manier invulling aan de begeleiding. Ze denken altijd mee vanuit de behoefte van onze zoon, van ons als ouders en die van school. De lijntjes zijn kort, waardoor we altijd kunnen inspringen op wat op dat moment speelt.

Zonder de betrokkenheid van Talentissimo weet ik niet of we (op tijd) de nodige begeleiding hadden kunnen realiseren die er nu is. De instanties luisterden goed naar de adviezen van de 145+ expert. Op basis van deze adviezen kregen we akkoord voor deelname aan twee plusklassen voor onze zoon en hebben Wijkteam en Samenwerkingsverband samen een deel van de kosten voor hun rekening genomen. Ook op die manier heeft Talentissimo ons geholpen.

S, moeder van een hyperhoogbegaafde zoon van 6

 

“Femke heeft onze beide zoons (beiden 145+) begeleid toen ze vastliepen op sociaal emotioneel vlak. Ze heeft ze, beiden op een andere manier, losgetrokken uit het moeras waar ze in vast zaten en stapje voor stapje weer vertrouwen gegeven dat ze zelf een verandering in gang kunnen zetten om zich beter te kunnen voelen en weer zelfvertrouwen te krijgen. Ze maakt op een creatieve manier contact met de kinderen, met respect voor hun eigen persoonlijkheid, maar gaat de lastige onderwerpen niet uit de weg. 

Als ouders hadden we veel en goed contact met Femke. Ze gaf ons inzicht in wat er bij de kinderen dwars zat, gaf instructie hoe daar mee om te gaan maar had ook altijd begrip als dat niet lukte. Ook al werkt ze met een plan en beproefde methodes, toch is ze flexibel en laat gerust het plan en de methode los als het niet lijkt te werken bij het kind. Daarmee heeft ze, ook als een van de kinderen zich weer volledig afsloot voor de omgeving, toch steeds weer stapjes kunnen zetten.”

M & E, ouders van twee hyperhoogbegaafde jongens van 10 en 12 jaar

 

“Femke heeft onze dochter (en daarmee ons als ouders) heel goed geholpen met onder woorden brengen van haar boosheid. In plaats van direct een muurtje om haar heen bouwen als er iets gebeurt dat ze niet prettig vindt – en wij haar dus niet meer kunnen bereiken – lukt het nu steeds beter om uit de situatie te stappen, erover te praten en na te denken over wat er gebeurde en waarom. 

Waar begeleiding door onze dochter vaak als bedreigend werd ervaren, was Femke dit niet;

‘Femke begrijpt mij en de activiteiten die ze organiseert zijn cool!’” 

G, moeder van een hyperhoogbegaafd meisje van 7 jaar

 

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Recruitmentbureau voor hoogbegaafde volwassenen: InterIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
  • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Odijkerweg 58 in Zeist

Begeleiding en diagnostiek kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist of op locatie. Diagnostiek is ook mogelijk bij Talentissimo in Zwolle.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362