Talentbegeleiding

Talentissimo begeleidt hoogbegaafde en hyperhoogbegaafde kinderen en jongeren, hun ouders, scholen en andere betrokkenen, en hoogbegaafde volwassenen. Dit in de Talentissimo praktijken in Bilthoven en Oss, op school of aan huis (door heel het land). De Talentissimo coaches en begeleiders zijn opgeleid tot talentbegeleider voor hoogbegaafden, met daarnaast een specialisatie in de kleine groep van hyperhoogbegaafden (IQ 145+). We zijn ook bekend met ‘dubbel bijzonder’: hoogbegaafd en een diagnose zoals Autisme Spectrum Stoornis, een angst- of dwangstoornis of AD(H)D.

Begeleiding kind

Zegt jouw kind wel eens:

 • Hoe kan ik mijn hoofd leegmaken?
 • School is sa-haaaai!
 • Ik heb zoveel last van geluid/licht/andere prikkels
 • Ik heb weinig/geen vriendjes en vriendinnetjes (zelfs niet in de plusklas of in het hb-onderwijs)
 • Andere mensen snappen mij en mijn grapjes niet
 • Ik voel me anders

Hoogbegaafd zijn is anders dan gemiddeld – en hyperhoogbegaafd zijn zelfs weer anders dan hoogbegaafd zijn. Het is dan ook niet gek dat je kind zich anders voelt. Je kind heeft op alle fronten meer: meer gevoeligheid, meer denkkracht en daarmee soms ook meer frustratie en meer overprikkeldheid. Zowel voor je kind als voor jou en de rest van je gezin.

Talentissimo focust op hoe je kind zijn of haar (hyper)hoogbegaafdheid en gevoeligheid positief in kan zetten. Dit kan met allerlei technieken en tools, variërend van gesprekken tot methodes of… tekenen en taart bakken. Passend bij het kind wordt er ‘out of the box’ gedacht en vooral gekeken naar het doel bereiken in een veilige en prettige setting. Je kind kan zijn wie hij/zij is en samen werken we aan het worden van de beste versie van hem- of haarzelf.

Ouderbegeleiding

Als ouder van een (hyper)hoogbegaafd kind loop je regelmatig tegen vragen en soms uitdagingen aan. Daarnaast herken je misschien wel dingen van jezelf in je zoon of dochter, waardoor je geconfronteerd wordt met je eigen mogelijke hoogbegaafdheid en verleden. Ben je ouder van een hoogbegaafd kind en op zoek naar een sparringpartner of begeleider? Ook dan kunnen we je verder helpen in een traject op maat met ouderbegeleiding.

Van aanmelding tot start

Als je je aanmeldt voor begeleiding, wordt er contact met je opgenomen door één van onze collega’s. Met haar bespreek je waar je tegenaan loopt, zodat we mee kunnen denken of en bij wie je op de juiste plek bent. Dit is geen begeleidingsgesprek, maar een verkenning van jouw wensen en vragen in verhouding tot wat wij kunnen betekenen. Vervolgens plannen we, in overleg met jullie, een kennismaking met de juiste persoon. Hierbij kijken we naar de beschikbaarheid, het type mens dat bij jou/jullie past en de specifieke expertise die nodig is. Het kan zijn dat je te maken krijgt met een wachttijd, vanzelfsprekend proberen we zo spoedig mogelijk te starten.

Twijfel je nog of je je kind wilt aanmelden voor begeleiding? Wil je eerst even contact om te kijken wat we voor je zouden kunnen betekenen? Schrijf je dan in voor ons telefonisch spreekuur.

De link hieronder leidt je naar ons aanmeldformulier in de beveiligde omgeving van Cliëndo, ons cliëntenregistratiesysteem. 

Maak kennis met onze begeleiders: Urmila

Maak kennis met onze begeleiders: Urmila

Urmila heeft 10 jaar gewerkt bij de Jeugdgezondheidszorg en is zelf moeder van een vastgelopen schoolkind en een vastgelopen peuter. Bij Novilo heeft zij de opleiding gedaan tot Talentbegeleider en ze is als afstudeeronderzoek, samen met de Jeugdgezondgezondheidszorg, begonnen met het ontwikkelen van een goed werkend signaleringsinstrument voor het jonge kind welke binnen de Jeugdzorg kan worden ingezet.

Urmila richt zich vanuit Talentissimo op het jonge kind: Heeft jouw kind een ontwikkelingsvoorsprong en heeft hij of zij daar ‘last’ van? Denk aan minder plezier op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal dan voorheen. Driftig of juist extreem verlegen. Onbegrip van leeftijdsgenootjes of andere volwassenen. Urmila helpt je hier graag bij.

Praktisch

Begeleiding particulier
Intake/kennismakingsgesprek: € 91,50 (daarna nog mogelijkheid om af te zien van een traject)

Start traject pakketprijs: € 775,- (vooraf te betalen)
Inbegrepen in pakketprijs

 • 6x sessie van 50 minuten
 • terugkoppelgesprek van 60 minuten
 • voorbereiding, mail en administratie: 90 minuten (15 min per sessie)

Optionele aanvullingen:

 • Verslag (meerprijs € 98,-)
 • Eventuele vervolgsessies
  • € 91,50 (45 min) voor jonge kinderen (t/m 4 jaar)
  • € 115,- (60 min) voor oudere kinderen (5 t/m 17 jaar)

Locatie en eventuele reiskosten
Begeleiding en behandeling vindt plaats bij ons op locatie in Bilthoven, of in overleg en tegen vergoeding van de reiskosten bij jullie thuis of op school. Komen we bij jou aan huis of op school, dan rekenen we reiskosten vanaf Bilthoven (of dichterbij als we al in de buurt zijn) van €0,79 per kilometer én €70 per uur (natuurlijk rekenen we dit per vijf minuten uit).

“ Informatie en passende hulp vinden voor onze uitzonderlijk hoogbegaafde zoon bleek niet zo eenvoudig. Talentissimo vervult op allerlei verschillende manieren de behoefte aan kennis, herkenning en (praktische) ondersteuning. Het specialisme in hyperhoogbegaafdheid maakt daarin voor ons een groot verschil. 

Praktisch gezien krijgt onze zoon wekelijks 1 op 1 begeleiding op school, is zijn ambulant begeleider als expert betrokken tijdens beslissende overlegmomenten met het Samenwerkingsverband en het Wijkteam en heb ik zelf een online ouderkring gevolgd.

Talentissimo geeft op een persoonlijke manier invulling aan de begeleiding. Ze denken altijd mee vanuit de behoefte van onze zoon, van ons als ouders en die van school. De lijntjes zijn kort, waardoor we altijd kunnen inspringen op wat op dat moment speelt.

Zonder de betrokkenheid van Talentissimo weet ik niet of we (op tijd) de nodige begeleiding hadden kunnen realiseren die er nu is. De instanties luisterden goed naar de adviezen van de 145+ expert. Op basis van deze adviezen kregen we akkoord voor deelname aan twee plusklassen voor onze zoon en hebben Wijkteam en Samenwerkingsverband samen een deel van de kosten voor hun rekening genomen. Ook op die manier heeft Talentissimo ons geholpen.

S, moeder van een hyperhoogbegaafde zoon van 6

 

“Ik ben naar Femke toegegaan tijdens een laag punt waarin ik mij volledig onbegrepen voelde. Toen ik daar eenmaal aankwam met mijn moeder kregen wij meteen thee aangeboden. Daarna begon het gesprek. Het was een goed en pittig gesprek. Het was prettig om begrepen te worden en om te horen dat iemand anders dezelfde problemen heeft en had en dus ook advies kon geven. Het advies was goed en heeft me heel erg geholpen, en ik kan dit alleen maar aanraden!”

Luuk, 14 jaar

 

“Femke heeft onze beide zoons (beiden 145+) begeleid toen ze vastliepen op sociaal emotioneel vlak. Ze heeft ze, beiden op een andere manier, losgetrokken uit het moeras waar ze in vast zaten en stapje voor stapje weer vertrouwen gegeven dat ze zelf een verandering in gang kunnen zetten om zich beter te kunnen voelen en weer zelfvertrouwen te krijgen. Ze maakt op een creatieve manier contact met de kinderen, met respect voor hun eigen persoonlijkheid, maar gaat de lastige onderwerpen niet uit de weg. 

Als ouders hadden we veel en goed contact met Femke. Ze gaf ons inzicht in wat er bij de kinderen dwars zat, gaf instructie hoe daar mee om te gaan maar had ook altijd begrip als dat niet lukte. Ook al werkt ze met een plan en beproefde methodes, toch is ze flexibel en laat gerust het plan en de methode los als het niet lijkt te werken bij het kind. Daarmee heeft ze, ook als een van de kinderen zich weer volledig afsloot voor de omgeving, toch steeds weer stapjes kunnen zetten.”

M & E, ouders van twee hyperhoogbegaafde jongens van 10 en 12 jaar

 

“Femke heeft onze dochter (en daarmee ons als ouders) heel goed geholpen met onder woorden brengen van haar boosheid. In plaats van direct een muurtje om haar heen bouwen als er iets gebeurt dat ze niet prettig vindt – en wij haar dus niet meer kunnen bereiken – lukt het nu steeds beter om uit de situatie te stappen, erover te praten en na te denken over wat er gebeurde en waarom. 

Waar begeleiding door onze dochter vaak als bedreigend werd ervaren, was Femke dit niet;

‘Femke begrijpt mij en de activiteiten die ze organiseert zijn cool!’” 

G, moeder van een hyperhoogbegaafd meisje van 7 jaar

 

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

 • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
 • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
 • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Planetenbaan 2, Bilthoven

Begeleiding, diagnostiek en behandeling kan plaatsvinden bij Talentissimo in Bilthoven of op locatie. De Basis KIQT+ is ook mogelijk in Oss.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362