Online oudergroepen (PO & VO)

Als ouder van een hyperhoogbegaafd kind komt er veel op je af. De vraagstukken waar jullie tegenaan lopen zijn vaak anders dan die van ouders op het schoolplein of in je eigen familie of vriendenkring. Soms is het daarom fijn om even te kunnen sparren met andere ouders van hyperhoogbegaafde kinderen. Dat kan in onze oudergroepen. Vanwege Corona zullen deze voorlopig alleen online plaatsvinden.

Over deze oudergroepen

Eén van Talentissimo’s begeleiders, Mijke, begeleidt regelmatig kinder- en ouderkringen, waarin de deelnemers met elkaar praten over voor hen relevante thema’s. Door met elkaar in gesprek te gaan ontdekken zij dat ze niet de enige zijn met belangrijke vraagstukken, en leren zij van elkaars verhalen. Belangrijk uitgangspunt daarbij is het zelfoplossend vermogen van de deelnemers.

Normaal vinden deze kringen plaats op scholen of bij ouders thuis, maar dat is vanwege het Coronavirus nu helaas niet mogelijk. Bij Talentissimo merken we tijdens de individuele gesprekken in begeleiding dat er juist nu, in deze onzekere en verwarrende tijd, meer behoefte is aan contact met peers.

Daarom hosten we de komende tijd online oudergroepen voor ouders van hyperhoogbegaafde kinderen! 

De sessies zijn gericht op het begeleid uitwisselen van inzichten. Daarnaast kun je natuurlijk ook je eigen vragen stellen aan Mijke, die ze vanuit haar ervaring als moeder én professional met 145+ kids kan beantwoorden.

Praktische informatie:

  • Voor: ouders (niet voor professionals), maximaal 8 ouders per programma.
  • Locatie: online, je hebt hiervoor geen ingewikkeld programma of webcam nodig (info volgt per mail).
  • Wanneer: vier doordeweekse ochtenden (om de week, dag en tijd in overleg)
  • Kosten: een vrijwillige bijdrage van €40 (€10 per keer). Als je hiertoe financieel niet in staat bent, ben je alsnog welkom.
  • Neem contact met ons op als je graag aan één van onze oudergroepen wilt meedoen. Bij minimaal 5 aanmeldingen start er een nieuwe groep.
Over de gespreksleider: Mijke van Poppel

Over de gespreksleider: Mijke van Poppel

Mijke voelde zich al jong ‘anders’ dan haar leeftijdsgenoten. Als iedereen elkaar begrijpt terwijl jij er als enige niets van snapt, zal er wel iets mis met je zijn, toch? Op haar 15de hoorde ze dat ze hoogbegaafd was. Via Mensa leerde ze gelijkgestemden kennen en bij hen voelde ze zich voor het eerst echt ‘thuis’.

Op de universiteit is ze via de propedeuses Biologie en Kunstmatige Intelligentie uiteindelijk bij Cognitiewetenschap terecht gekomen en daar hopeloos vastgelopen. Antwoorden kreeg ze er nooit, alleen maar meer vragen en het advies om vooral minder na te denken. Ze stopte met haar studie en het hele hoogbegaafd vraagstuk verdween daarna naar de achtergrond. Als je niet eens één studie af kunt maken zal die test wel niet juist zijn geweest, begon ze te denken.

Tot jaren later haar jongste zoon vastliep op school. Hij had zichzelf leren lezen en rekenen en kwam enorm gemotiveerd groep 1 binnen, maar al na een paar weken was daar niets meer van over. Hij voelde zich ‘anders’ en was doodongelukkig op school. Uiteindelijk bleek dat hij hyperhoogbegaafd was en na twee versnellingen en met regelmatig ontwikkelingsgelijken om hem heen gaat het nu gelukkig beter met hem.

Om hem en andere (hyper)hoogbegaafde kinderen beter te kunnen begrijpen en vooral om iets te kunnen veranderen aan het voor hen vaak slecht passende onderwijs heeft Mijke de opleiding tot talentbegeleider gevolgd. Sindsdien helpt zij scholen en leerkrachten om beter aan te sluiten bij wat (hyper)hoogbegaafde leerlingen nodig hebben. Daarnaast begeleidt ze voor Talentissimo ouders en kinderen bij het beter begrijpen van en het leren omgaan met hun (hyper)hoogbegaafdheid.

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Recruitmentbureau voor hoogbegaafde volwassenen: InterIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
  • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Odijkerweg 58 in Zeist

Begeleiding en diagnostiek kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist of op locatie. Diagnostiek is ook mogelijk bij Talentissimo in Zwolle.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362