Recensie: Sloop dit boek – Einstein editie

07 jun 2021Recensies

Recensie: Sloop dit boek – Einstein editie

07 jun 2021

Sloop dit boek – Einstein editie

Alleen de titel is al geweldig. Een boek wat je mag slopen! Ik werd als ouder getriggerd door de titel maar ook mijn kinderen gingen los. Mag ik het dan uit elkaar trekken? Knippen, uitdrukken en plakken dat is het idee…

Sloop dit boek (in naam der wetenschap) De Einstein editie is aan het einde totaal “gesloopt” inclusief de kaft. De kaft hebben ze op hun hoofd zitten als masker en het diploma hangt aan de muur. Er zitten verschillende experimenten, bouwplaten en kleur projecten in. De manier waarop het getekend en geschreven is is uitdagend voor kinderen!

Optische illusies, zwaartekracht experimenten, vliegtuigjes bouwen een aantal voorbeelden van de 27 projecten die er in staan. Het begint met het uitvoeren van het experiment , de verwondering of het aha-moment en daarna het uitleggen van een (natuur) fenomeen zoals trilling van lucht of hoe de hersenen werken.

Het is een boek voor even tussendoor niet te lang niet te kort. Voldoende informatie om het project uit te voeren en wilden de kinderen er meer over weten; lang leven het internet! Er zitten opdrachten die thuis makkelijker zijn uit te voeren dan op vakantie en anders om.

Mijn oudste zoon (9) vond de proefjes geweldig, de bloem die open gaat machtig. Waarom dan, hoe werkt dat dan? Inkleuren? Dat is niet nodig want dat hoeft niet om het boek te slopen.

Daar-en-tegen was de jongste (7) aan het kleuren voordat het boek werd gesloopt. Met een grote glimlach op zijn gezicht: “Dat ik het boek mag slopen en dat ik er niet voorzichtig mee hoef te zijn.” Op de vraag welk project het leukst is van wat we tot op heden hebben gedaan. Al springend bewegend met zijn handen De Supervlieg nadoen: “dat hij opstijgt en weer daalt op de wind”. Op de vraag of de we de rest van de experimenten ook moeten doen: Ja!!!!

~Carin