Activiteit: Russische geheimtaal

Over deze middag

In deze workshop laat ik je kennismaken met de Russische taal. We gaan samen het Azbuka (het Russische alfabet) verkennen. Je mag meteen met dit ‘geheimschrift’ aan de slag gaan en je eigen naam schrijven en misschien ook wel die van je familieleden, of van je huisdier of…

Je gaat woordbladen raden en een spel met Russische dierennamen doen. Je leert hoe je je in het Russisch voorstelt en elkaar begroet. Je leert in deze workshop niet alleen Russisch, maar je leert ook hoe leuk het kan zijn om iets best wel ingewikkelds onder de knie te krijgen. Ook als je er de vorige workshop Russisch bij was zie ik je graag! Deze workshop is namelijk uitgebreider dan de eerdere dus je leert nu veel meer!

Voor de ouders:
Voor de tweede keer mag ik een workshop Russisch geven aan (hyper-) hoogbegaafde kinderen bij Talentissimo! De vorige keer heb ik dat met veel plezier gedaan en ik zie al uit naar deze nieuwe workshop die een hele middag in beslag zal nemen. Nu we iets meer tijd hebben zal ik naast het aanbieden van uitdagende leerstof (zie hierboven) ook (extra) aandacht besteden aan wat ik tijdens de workshop mogelijk bij de kinderen signaleer: bijvoorbeeld faalangst (dmv een stralend falen oefening zal ik de kinderen leren hoe ze angst voor en teleurstelling over ‘foute’ antwoorden naar triomf kunnen ombuigen) en belemmerende gedachten (bewust maken van gedachten die blokkeren en ze door helpende laten vervangen). Zo hoop ik de kinderen behalve uitdagende leerstof ook een aantal handvatten mee te geven op hun pad van bewustwording en metacognitieve ontwikkeling.

Praktische informatie:

  • 3 april van 14.30-17.30 uur.
  • Locatie: Talentissimo, Steynlaan 30, Zeist.
  • Route: OV (bus stopt op 2 minuten lopen) of auto. Gratis parkeren voor de deur in de avond.
  • Groep: er is plek voor maximaal 15 hyperhoogbegaafde kinderen van 5 tot 11 jaar.
  • Kosten: €50 per kind (inclusief BTW, inclusief lekkers & materiaal), vooraf over te maken. Kun je het niet betalen? Dan kunnen we altijd kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen, neem contact op.
  • Begeleiders: Margot Gosen-Wolff & Femke Hovinga
  • Inschrijven: hier!
Docent: Margot Gosen-Wolff

Docent: Margot Gosen-Wolff

Margot heeft 6 jaar Russisch gegeven aan (hyper-)hoogbegaafde kinderen bij een bovenschoolse lesvoorziening in Zwolle en ontwierp daarbij haar eigen lessen en lesmateriaal (en doet dat nog steeds). Haar manier van lesgeven is een coachende en zij geeft kinderen veel ruimte tot creatief leren, waarbij ze vooral hun aangeboren nieuwsgierigheid koestert. 
Margot heeft zich intensief gestort op het gedachtegoed van Martin Seligman (Positive Psychology), Linda Silverman (o.a. The Unique Inner Lives of Gifted Children) en Kazimierz Dabrowski. Daarnaast is zij ervaringsdeskundig (hoogbegaafd gezin), heeft Slavische Taal- en Letterkunde en Filosofie gestudeerd aan de UvA en heeft de Novilo opleiding tot Zelfstandig Talentbegeleider gedaan.