Activiteit voor kinderen: Cursus Logica

Cursus Logica – voor kinderen van 9 tot 12 jaar

Over deze cursus

In vier middagen kijken we naar de basis van alle computers: binair rekenen, logische circuits en alles wat je daarmee kan. We beginnen met nullen en enen, TRUE en FALSE en gaan daarmee rekenen. Daarna komen de basiscomponenten van logische circuits aan het bod: de AND, OR, NOT, NAND, NOR, XOR, en de XNOR. Wat voor circuits kun je maken met deze onderdelen? Kan je hier ook een treinovergang mee beveiligen?
We gaan ook kijken hoe je deze circuits zo klein en efficient mogelijk houdt, door gebruik te maken van de rekenregels en Karnaugh maps. Weet je trouwens wat logische circuits, waarheidstabellen en donuts met elkaar te maken hebben? 
Vervolgens gaan we kleine ‘machientjes’ maken die in alle computers zitten: Multiplexers, Half- Full en Carry-Lookahead-Adders, FlipFlops en State-Machines. Wist je al dat je hierbij een klok nodig hebt?

De laatste dag gaan we naar de TU/E om alles wat je geleerd heb toe te passen op “the BOX”. Dat wordt heel veel snoertjes, heel veel stekkers op de juiste plek insteken, maar vooral: goed nadenken!

Praktische informatie:

Deze cursus is helaas al afgelopen. Bij voldoende interesse kunnen we proberen om deze (of een vergelijkbare) cursus opnieuw in te plannen. Laat het ons dus vooral weten als je zoon of dochter graag aan de cursus mee zou willen doen.

De cursus wordt gegeven door Yvonne (hyperhoogbegaafde wiskundige die o.a. de HIQ database bouwde) en Mark (hyperhoogbegaafde masterstudent computer science & engineering). Mark is ook betrokken bij de lessen in dit vak op de Technische Universiteit Eindhoven en weet alles van computers in de praktijk: hij had een bedrijf in anime gaming. 

De laatste dag is er college en practicum door Prof. Dr. Friso Groote van de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is daar Full Professor & Chair of Formal Systems Analysis group op de afdeling Wiskunde & Computerwetenschappen. Professor Groote is een autoriteit in het vak en ziet ernaar uit om met deze groep kinderen te werken.

  • Data: vier woensdagmiddagen van 14:00 tot 17:00u
  • Locatie: de eerste drie sessies zijn bij Talentissimo in Zeist. De laatste bij de Technische Universiteit in Eindhoven.
  • Groep: er is plek voor maximaal 15 hyperhoogbegaafde kinderen van 9 tot 12 jaar. Houd er rekening mee dat het op een serieus niveau onderwezen wordt. Natuurlijk houden we hierin rekening met het feit dat het kinderen zijn.
  • Toestemming school: indien je toestemming nodig hebt van school om bijvoorbeeld eerder te vertrekken, kan Talentissimo hier een brief voor afgeven.
  • Kosten: De cursus van vier middagen kost €300 (incl. BTW, materiaalgebruik, snacks, drinken). Kun je het niet betalen? Dan kunnen we altijd kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen, neem contact op.
  • Begeleider: Femke Hovinga
  • InschrijvenNeem bij interesse contact met ons op. Bij voldoende deelnemers proberen we deze cursus opnieuw in te plannen.

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant: 

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Recruitmentbureau voor hoogbegaafde volwassenen: InterIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Steynlaan 30 in Zeist

Begeleiding kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist, maar ook op locatie bij cliënt of school, of bij onze praktijk in regio Oss.

Contactformulier

6 + 2 =