Russische geheimtaal in een middag

Over deze middag

Hoi! Ik ben Margot en ik verheug me erop om voor de 2e keer een workshop Russisch bij Talentissimo te geven!
In deze workshop laat ik je kennismaken met de Russische taal. We gaan samen het Azbuka (het Russische alfabet) verkennen. Je mag meteen met dit ‘geheimschrift’ aan de slag gaan en je eigen naam schrijven en misschien ook wel die van je familieleden, of van je huisdier of…
Je gaat woordbladen raden en een spel met Russische dierennamen doen. Je leert hoe je je in het Russisch voorstelt en elkaar begroet. Je leert in deze workshop niet alleen Russisch, maar je leert ook hoe leuk het kan zijn om iets best wel ingewikkelds onder de knie te krijgen. Ook als je er de vorige workshop Russisch bij was zie ik je graag! Deze workshop is namelijk uitgebreider dan de eerdere dus je leert nu veel meer!
Voor de ouders:
Voor de tweede keer mag ik, Margot Gosen-Wolff, een workshop Russisch geven aan (hyper-) hoogbegaafde kinderen bij Talentissimo! De vorige keer heb ik dat met veel plezier gedaan en zie al uit naar deze nieuwe workshop die een hele middag in beslag zal nemen. Nu we iets meer tijd hebben zal ik naast het aanbieden van uitdagende leerstof (zie hierboven) ook (extra) aandacht besteden aan wat ik tijdens de workshop mogelijk bij de kinderen signaleer: bijvoorbeeld faalangst (dmv een stralend falen oefening zal ik de kinderen leren hoe ze angst voor en teleurstelling over ‘foute’ antwoorden naar triomf kunnen ombuigen) en belemmerende gedachten (bewust maken van gedachten die blokkeren en ze door helpende laten vervangen). Zo hoop ik de kinderen behalve uitdagende leerstof ook een aantal handvatten mee te geven op hun pad van bewustwording en metacognitieve ontwikkeling.
Hopelijk tot ziens!
Over Margot: 
Ik ben heel blij met het aanbod van Femke Hovinga om workshops Russisch te mogen verzorgen bij Talentissimo! De eerste workshop Russisch die ik in Zeist samen met Jan Nikken verzorgde was een groot succes. Ik heb 6 jaar Russisch gegeven aan (hyper-)hoogbegaafde kinderen bij een bovenschoolse lesvoorziening in Zwolle en ontwierp daarbij mijn eigen lessen en lesmateriaal (doe dat nog steeds). Mijn manier van lesgeven was en is een coachende en ik geef kinderen veel ruimte tot creatief leren, waarbij ik  hun aangeboren nieuwsgierigheid vooral koester!. Aangezien het  ‘passend onderwijs’ in Nederland vooral voor sensitieve hoogbegaafde kinderen vaak nog behoorlijk knelt, heb ik het tot mijn missie gemaakt deze kwetsbare groep kinderen professioneel te begeleiden op een dusdanige manier dat zij goed in hun vel komen te zitten en er nooit meer uitraken!
Grotendeels ben ik autodidact: heb me intensief gestort op het gedachtegoed van Martin Seligman (Positive Psychology) Linda Silverman (o.a. The Unique Inner Lives of Gifted Children), Kazimierz Dabrowski en ben ik daarnaast vooral ervaringsdeskundig (hoogbegaafd gezin), heb daarnaast Slavische Taal- en Letterkunde en Filosofie gestudeerd aan de UvA en heb achteraf bezien vooral om ‘bewust bekwaam’ te  worden de Novilo opleiding tot Zelfstandig Talentbegeleider gedaan (Cum Laude variant)
Binnenkort ga ik van start met mijn eigen praktijk Smart & Sensitive. Het aanbod zal o.a. bestaan uit:
– Een 20 lessencursus Russisch voor hoogbegaafde kinderen van 6- 12 jaar (workshops/(plusklas)lessen voor scholen die hoogbegaafde leerlingen meer uitdaging willen bieden (maar daarvoor te weinig ruimte denken te hebben).
– Begeleiding en coaching van  sensitieve hoogbegaafde kinderen en bemiddeling tussen ouders, kind en school
– E-mailcoaching voor ouder(s) en kind(eren) met tips hoe je school mee kunt krijgen en hoe je als ouder je kind het beste kunt begeleiden.

Praktische informatie:

  • 3 april van 14.30-17.30 uur.
  • Locatie: Talentissimo, Steynlaan 30, Zeist.
  • Route: OV (bus stopt op 2 minuten lopen) of auto. Gratis parkeren voor de deur in de avond.
  • Groep: er is plek voor maximaal 15 hyperhoogbegaafde kinderen van 5 tot 11 jaar.
  • Kosten: €50 per kind (inclusief BTW, inclusief lekkers & materiaal), vooraf over te maken. Kun je het niet betalen? Dan kunnen we altijd kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen, neem contact op.
  • Begeleiders: Margot Gosen-Wolff & Femke Hovinga
  • Inschrijven: hier!