IQ testen / Diagnostiek

Soms is er intelligentieonderzoek nodig, omdat jullie graag willen weten wat nu écht de cognitieve potentie van je kind of leerling is, of omdat het nodig is om toegang te krijgen tot een hb-programma. Bij Talentissimo kijken we graag naar het potentieel van de motor, niet naar hoe snel de auto rijdt. Ofwel: we onderzoeken graag op een realistische manier welke intelligentie het kind echt heeft. Hoe en met welke test we dat doen, is afhankelijk van wensen van het kind, ouder(s) en/of school. 

Diagnostiek

In overleg is het ook mogelijk om uitgebreidere diagnostiek te doen; te kijken naar of een kind ‘dubbel bijzonder’ is: hoogbegaafd met een diagnose zoals AD(H)D, Autisme Spectrum Stoornis of iets anders. Waar nodig en gewenst werken we (uiteraard alleen met toestemming van en in overleg met ouders) samen met collega psychologen en/of orthopedagogen.

Ons werk – en dus ook diagnostiek – zijn altijd maatwerk. We bespreken graag met jou hoe we dit zien en wat we voor jou kunnen betekenen in jullie specifieke situatie. Meer weten of hier vrijblijvend over doorpraten? Neem contact met ons op.

Nieuwe IQ-test: blijf op de hoogte

Talentissimo’s Femke Hovinga en collega Yvonne Cramer ontwikkelen bij SCALIQ een nieuwe IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Deze test zal zich in eerste instantie richten op kinderen tussen de 6-10 jaar. Naarmate er meer onderzoek is gedaan, wordt de test uitgebreid naar jongere & oudere kinderen en volwassenen.

De voordelen van deze nieuwe IQ-test:

  • Speciaal ontworpen voor en door HB’ers en meet ook boven de 145 (tot 170 zelfs!)
  • De test duurt minder lang en is dus minder belastend
  • Houdt rekening met het feit dat HB’ers soms te moeilijk kunnen denken
  • Accurater dan andere testen
  • Beter geschikt voor dubbel bijzondere kinderen (autisme, AD(H)D, andere leerstoornissen)
  • Met weinig tot geen wachttijd beschikbaar
  • Goedkoper dan vele andere testen

Wil je op de hoogte blijven? Kijk dan op www.scaliq.com en schrijf je daar in voor de nieuwsbrief.

Normeringsonderzoek

Op dit moment zit de KIQT+ nog in de normeringsfase. We zijn dan ook nog steeds op zoek naar kinderen die ons daarbij willen helpen. Is jullie kind al eens eerder getest en bleek zijn/haar IQ daarbij minimaal 115? Is hij/zij minimaal 5 en maximaal 10 jaar? En zou hij/zij het leuk vinden om nog een keer een IQ test te maken? Laat het ons weten.

We zijn vooral nog op zoek naar kinderen van 5 en 6 jaar, en naar kinderen (5-10 jaar) met één of twee niet-westerse ouders. Mocht je een gezin kennen in één van deze twee doelgroepen, verwijs ze dan naar onze website!

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant: 

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Recruitmentbureau voor hoogbegaafde volwassenen: InterIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Steynlaan 30 in Zeist

Begeleiding kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist, maar ook op locatie bij cliënt of school, of bij onze praktijk in regio Oss.