Talentissimo voor volwassenen

Talentissimo is er voor jou als (vermoedelijk) hoogbegaafde volwassene. We weten hoe het is om een snel – en soms heel vol – hoofd te hebben, gevoelig te zijn voor wat er om je heen gebeurt en je soms de vreemde eend in de bijt te voelen.

Je kunt bij ons terecht voor coaching, intelligentieonderzoek, webinars en activiteiten, en binnenkort ook voor KernTalentenAnalyse.

Coaching

Talentissimo helpt je verder in je zoektocht naar informatie, een bewustere zelfreflectie en positief inzetten van je autonomie. Passend bij jou wordt er ‘out of the box’ gedacht en vooral gekeken naar het doel bereiken in een veilige en prettige setting. Je kan zijn wie je bent en samen werken we aan het worden van de beste versie van jezelf. Een coachingstraject kan gaan over een vraag over je persoonlijke ontwikkeling, maar kan ook gerelateerd zijn aan je werksituatie. We zijn beschikbaar voor een keer sparren en spiegelen, maar ook voor een wat langer traject – net wat jij wilt en wat je past. De kosten zijn €130,- (ex. BTW) per gesprek van 50 minuten, en vinden plaats in Bilthoven of – in onderlinge overeenstemming – online.

Intelligentieonderzoek

Je herkent je in kenmerken van hoogbegaafdheid, maar wilt graag weten hoe het nu precies zit. Dan ben je van harte welkom bij Talentissimo voor intelligentieonderzoek. Met de WAIS-IV doet onze diagnosticus onderzoek naar jouw intelligentie.

Eerst vertellen we je meer tijdens een intake, je kunt dan al je vragen stellen. Voor de afname van de WAIS-IV nemen we een halve dag de tijd. Dit is meestal een ochtend, waarin je op je gemak de opgaves maakt. We hebben nooit haast en nemen de tijd voor je die voor jou fijn en nodig is. Vervolgens ontvang je een rapport en terugkoppeling. Het rapport kun je, afhankelijk van de scores uiteraard, ook gebruiken om lid te worden van Mensa of Triple Nine Society. Een apart getuigschrift voor één van deze verenigingen maken we op verzoek en tegen een meerprijs van €75,-. 

De kosten voor de WAIS-IV zijn €850. 

 

Slaapcoaching

Uit onderzoek blijkt dat hoogbegaafden relatief vaak problemen ervaren met slapeloosheid. Slaap is heel belangrijk: het zorgt ervoor dat je scherp bent, gezond blijft, je executieve vaardigheden blijven werken en dat je lekker in je vel zit. Reden genoeg dus om goed te leren slapen! Talentissimo heeft zich in de afgelopen jaren verdiept in slaap en hoogbegaafdheid bij kinderen en volwassenen. Om die reden bieden we slaapcoaching aan voor alle slimme mensen die het schaapjes tellen zat zijn.

Activiteiten voor volwassenen

Talentissimo organiseert regelmatig leuke en leerzame activiteiten voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Kijk bij de activiteiten voor meer informatie.

Lezingen en webinars

Bij Talentissimo blijven we altijd doorleren over (hyper)hoogbegaafdheid gerelateerde thema’s. En die kennis delen we graag met jou! Bijvoorbeeld tijdens onze webinars.

Kerntalentenanalyse

De Kerntalentenanalyse ondersteunt jou: je leert jezelf beter kennen en gaat onder woorden brengen wat jouw ‘gebruiksaanwijzing’ is. Zo kunnen anderen je beter begrijpen en wordt werk passender en leuker – of het nu in loondienst of als zelfstandige is. Je krijgt inzicht in wat jouw grootste talenten zijn, hoe je die inzet in jouw werk- en privéleven en vooral: hoe je blij blijft of wordt.

EMDR traumabehandeling

Met EMDR zorg je ervoor dat de nare ervaring wordt verwerkt en opgeslagen als herinnering die geen triggers meer geeft. Bij een behandeling EMDR helpt de therapeut je om terug te denken aan de nare ervaring en word je ondertussen afgeleid met piepjes op een koptelefoon en/of een scherm waar een bolletje heen en weer gaat. Doordat je het trauma weer oproept komt deze in je korte termijn of wel werkgeheugen, tegelijkertijd wordt je werkgeheugen overvraagd door de afleiding die de therapeut je geeft met piepjes bijvoorbeeld (bilaterale stimulatie). Dit zorgt ervoor dat het trauma zijn emotionele lading verliest en ben je in staat om anders over de gebeurtenis na te denken. 

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
  • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Planetenbaan 2, Bilthoven

Begeleiding, diagnostiek en behandeling kan plaatsvinden bij Talentissimo in Bilthoven of op locatie. De Basis KIQT+ is ook mogelijk in Oss.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362