Talentissimo voor volwassenen

Talentissimo is er voor jou als (vermoedelijk) hoogbegaafde volwassene. We weten hoe het is om een snel – en soms heel vol – hoofd te hebben, gevoelig te zijn voor wat er om je heen gebeurt en je soms de vreemde eend in de bijt te voelen.

Je kunt bij ons terecht voor coaching, intelligentieonderzoek, webinars en activiteiten, en binnenkort ook voor KernTalentenAnalyse.

Coaching

Talentissimo helpt je verder in je zoektocht naar informatie, een bewustere zelfreflectie en positief inzetten van je autonomie. Passend bij jou wordt er ‘out of the box’ gedacht en vooral gekeken naar het doel bereiken in een veilige en prettige setting. Je kan zijn wie je bent en samen werken we aan het worden van de beste versie van jezelf. Een coachingstraject kan gaan over een vraag over je persoonlijke ontwikkeling, maar kan ook gerelateerd zijn aan je werksituatie. We zijn beschikbaar voor een keer sparren en spiegelen, maar ook voor een wat langer traject – net wat jij wilt en wat je past.

Ontmoet één van onze coaches: Marlies

Ontmoet één van onze coaches: Marlies

Marlies heeft altijd een diepe interesse gehad in mensen en hun ontwikkeling. Op school zat het gebrek aan diepgang, betekenis en verbinding steeds meer in de weg. Op de Pabo was dit nog wel het meest merkbaar. Met veel moeite en fijne support heeft ze zich door de middelbare school en de pabo heen geploeterd. Daarna kwam er steeds meer ruimte voor verbinding, ontwikkeling en diepgang. Haar werk in de kinderopvang en vooral in het circus gaven veel vrijheid en mogelijkheden om kinderen en jongeren écht te zien en te helpen om beter in hun vel te komen. Toen ze, door haar oudste zoon, ging lezen over hoogbegaafdheid vielen er vele puzzelstukjes op zijn plaats. Ze beet zich vast in het onderwerp en verdiepte zich tijdens haar opleiding in hyperhoogbegaafdheid, begeleiding van hoogbegaafden en de diversiteit in manieren van denken en beleven.

Marlies is bedreven in begeleiding bij een proces van bewustwording. Op een veelal luchtige manier, waar ruimte is voor jou in al je emoties, zal ze je op meerdere lagen tegelijk aan het werk zetten. Zowel bewust als onbewust zet je stappen in jouw proces naar een sterkere versie van jezelf en leer je meer regie en verantwoordelijkheid te pakken.

Marlies heeft als observator van het leven een grote interesse in een rijk gevoelsleven en complexiteit in mensen. Uit ervaring weet ze hoe het voelt om interne worstelingen te hebben, vast te zitten en je anders te voelen. En ze kent vele handvatten om stappen te zetten naar je eigen authenticiteit en communicatie hierin naar jezelf en naar je omgeving.

Lezingen en webinars

Bij Talentissimo blijven we altijd doorleren over (hyper)hoogbegaafdheid gerelateerde thema’s. En die kennis delen we graag met jou! Bijvoorbeeld tijdens onze webinars.

Intelligentieonderzoek

Je herkent je in kenmerken van hoogbegaafdheid, maar wilt graag weten hoe het nu precies zit. Dan ben je van harte welkom bij Talentissimo voor intelligentieonderzoek. Met de WAIS-IV doet onze diagnosticus onderzoek naar jouw intelligentie. Eerst vertellen we je meer tijdens een intake, je kunt dan al je vragen stellen. Voor de afname van de WAIS-IV nemen we een halve dag de tijd. Dit is meestal een ochtend, waarin je op je gemak de opgaves maakt. We hebben nooit haast en nemen de tijd voor je die voor jou fijn en nodig is. Vervolgens ontvang je een rapport en terugkoppeling. Het rapport kun je, afhankelijk van de scores uiteraard, ook gebruiken om lid te worden van Mensa of Triple Nine Society.

Activiteiten voor volwassenen

Talentissimo organiseert regelmatig leuke en leerzame activiteiten voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Kijk bij de activiteiten voor meer informatie.

KernTalentenanalyse

In de loop van 2022 verwachten we ook KernTalentenanalyses aan te kunnen bieden. Via onze site en nieuwsbrief blijf je op de hoogte. Alvast meer weten over wat een KernTalentenanalyse jou kan brengen? Dat kan hier

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
  • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Odijkerweg 58 in Zeist

Begeleiding, diagnostiek en behandeling kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist of op locatie. Diagnostiek en behandeling is ook mogelijk bij Talentissimo in Zwolle.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362