Lezing: sociale en emotionele ontwikkeling van (hyper)hoogbegaafde kinderen en jongeren

Lezing: sociale en emotionele ontwikkeling van (hyper)hoogbegaafde kinderen en jongeren

Over deze avond

Over sociale en emotionele ontwikkeling bij (hyper)hoogbegaafde kinderen krijgen we bij Talentissimo zeer regelmatig vragen. Het is nog steeds een groot vooroordeel dat (hyper)hoogbegaafde kinderen minder sociaal of emotioneel vaardig zouden zijn dan hun leeftijdsgenoten. Maar hoe zit het nu écht – en wat kun je doen om de sociale en emotionele ontwikkeling van jouw kind op zijn of haar manier te begeleiden?
Tijdens deze avond kijken we naar:
– Wat is de waarheid over sociale en emotionele ontwikkeling van (h)hb-kinderen?
– Op welke signalen kun je letten als het niet goed gaat met je kind?
– Wat kun je thuis en/of op school doen om de sociale en emotionele ontwikkeling van je kind op zijn of haar manier te ondersteunen?
Je gaat naar huis met kennis over theorie én praktische handvatten.

Praktische informatie:

  • 31 oktober 2019, van 19.30 – 21.30.
  • Locatie: Talentissimo, Zeist.
  • Groep: er is plek voor maximaal 20 mensen.
  • Kosten: €25 per persoon (inclusief koffie/thee/water en koekjes), je ontvangt een factuur.
Spreker: Femke Hovinga

Spreker: Femke Hovinga

Femke weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kan brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Leerkrachten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ze ontwikkelde zich door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Ze volgde de opleiding tot talentbegeleider en specialiseerde zich vanuit daar in 145+ IQ. Naast Talentissimo houdt Femke zich bezig met het ontwikkelen van een IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen bij SCALIQ en is ze regelmatig aanwezig op congressen en evenementen als spreker of dagvoorzitter. Daarnaast heeft Femke als ervaringsdeskundig kind heel wat kussens kapot gemept in boze buien.

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant: 

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Recruitmentbureau voor hoogbegaafde volwassenen: InterIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Steynlaan 30 in Zeist

Begeleiding kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist, maar ook op locatie bij cliënt of school, of bij onze praktijk in regio Oss.

Contactformulier