“In the ordinary school situation, children of 140 IQ waste half of their time. Those of 170 IQ waste practically all of their time.”
Leta Hollingworth

Welkom bij Talentissimo

Hyperhoogbegaafdheid is zeldzaam: slechts één op de duizend mensen heeft een IQ boven de 145. Omdat deze groep weer andere kenmerken en behoeften heeft dan de ‘gewoon’ hoogbegaafde groep, werd Talentissimo in het leven geroepen. Het doel is om hyperhoogbegaafde kinderen en volwassenen aan elkaar te verbinden door middel van activiteiten, kennis en coaching zodat ze uiteindelijk een betekenisvol en gelukkig leven voor zichzelf kunnen creeëren.

In het blok hiernaast vind je op welke manieren we dit doel nastreven. Heb je vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op, we denken altijd graag mee!

w

Activiteiten

Ben je hyperhoogbegaafd, heb je een kind dat een IQ van 145+ heeft of werk je met deze groep? Dan organiseert Talentissimo interessante activiteiten voor je. Kijk bij ‘activiteiten’ in het menu voor de actuele agenda.

Hyperhoogbegaafde aan het werk

Lezingen, workshops en (interne) trainingen behoren tot de mogelijkheden voor ouderverenigingen, scholen, samenwerkingsverbanden en (jeugd)zorgorganisaties. Er zijn diverse mogelijkheden over meer- en hoogbegaafdheid, niet uitsluitend met de 145+ groep als enige uitgangspunt.

i

Informatieverzameling

De laatste updates over hyperhoogbegaafdheid vind je via Talentissimo. Lees het blog of abonneer je op de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van onderzoek, evenementen en meer.

Talentbegeleiding / coaching

Soms heb je net wat meer ondersteuning nodig bij het opvoeden van een hyperhoogbegaafd kind. Talentissimo biedt talentbegeleiding voor het kind en ouderbegeleiding. Ook organiseren we kinder- en ouderactiviteiten.

 

TALENTISSIMO [ZELFSTANDIG NAAMWOORD]

Letterlijk: extreem getalenteerd. Het woord ‘talent’ gecombineerd met het van oorsprong Italiaanse ‘issimo’. -issimo wordt gebruikt achter een woord om de overtreffende trap aan te geven. Dit maakt Talentissimo dé plek voor extreem getalenteerde mensen.