VOL! Lezing: de niveaus en kenmerken van hoogbegaafdheid

Over deze avond

Tijdens deze lezing komen de overeenkomsten verschillen tussen hoogbegaafdheid (IQ 130+) & hyperhoogbegaafdheid (IQ 145+) uitgebreid aan bod. Vanuit wereldwijd onderzoek en natuurlijk vanuit de praktijk belichten we de inzichten die er tot nu toe zijn. Aan bod komen de verschillende niveaus van begaafdheid, intensiteit & prikkelgevoeligheid en de ontwikkelstappen die kunnen verschilen in deze doelgroep. Je gaat naar huis met veel nieuwe inzichten en een aantal praktische tips. Vanzelfsprekend is er ook ruimte voor je eigen vragen.
Deze lezing is bedoeld voor ouders, professionals en volwassenen voor zichzelf. Deze activiteit is onderdeel van de Week van de Hoogbegaafdheid 2020.

Praktische informatie:

  • 12 maart van 19.30 – 21.30 = VOL!
  • 13 maart van 1930 – 21.30 = VOL!
  • Locatie: Talentissimo, Zeist.
  • Route: OV (bus stopt op 2 minuten lopen) of auto. Gratis parkeren voor de deur in de avond.
  • Groep: er is plek voor maximaal 20 mensen. De avond gaat door bij minimaal 10 mensen.
  • Kosten: €25 per persoon (inclusief koffie/thee/water en koekjes), je ontvangt een factuur.
  • Inschrijven voor de wachtlijst voor de 12e of 13e kan hier

Spreker: Femke Hovinga

Femke weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Leerkrachten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ze ontwikkelde zich door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Ze volgde de opleiding tot talentbegeleider en specialiseerde zich vanuit daar in 145+ IQ. Naast Talentissimo houdt Femke zich bezig met het ontwikkelen van een IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen bij SCALIQ en bemiddelt ze in werk voor hoogbegaafde volwassenen bij InterIQ.