Selecteer een pagina

Opleiding positive discipline parent educator voor hoogbegaafde gezinnen

Over de opleiding ‘parent educator positive discipline’

Positive Discipline is een uniek programma speciaal ontwikkeld om je als professional, ouder of opvoeder te ondersteunen om kinderen bij te staan in hun ontwikkeling tot verantwoordelijke, respectvolle en vindingrijke leden van de samenleving. Gebaseerd op de succesvolle Positive Discipline boeken van Dr. Jane Nelsen leert het belangrijke eigenschappen en vaardigheden op een zowel voor volwassenen als kinderen respectvolle en bemoedigende manier.

Onderzoek toont aan dat kinderen vanaf hun geboorte zijn aangelegd om zich te verbinden met anderen. En dat als kinderen zich verbonden voelen met hun omgeving kinderen willen meedenken, verantwoordelijkheid dragen en samenwerken.

Positive Discipline werkt zonder straffen, zonder toegeven en belonen maar vriendelijk en vastberaden om de intrinsieke motivatie van kinderen te stimuleren.

Centraal staat het werken aan vaardigheden en eigenschappen die kinderen de rest van hun leven nodig hebben. En het omgaan met ontmoediging die elk mens ervaart als hij of zij zich niet verbonden, niet van belang of ‘anders’ voelt dan de rest.

Positive Discipline heeft een solide basis in de Adleriaanse Psychologie. Adler leert ons dat de mens een sociaal wezen is dat geslaagde sociale relaties in het leven nodig heeft om zich gelukkig te voelen en zijn of haar volle potentieel te kunnen bereiken. Elk mens heeft namelijk het verlangen om erbij te horen en van belang te zijn. Problemen en misdragingen dienen zich aan als mensen zich er niet bij voelen horen en niet van belang kunnen zijn.

OPLEIDING
Tijdens de tweedaagse opleiding tot Positive Discipline Parent Educator leer je werken met het Positive Discipline materiaal en leer je de principes en denkwijze eigen te maken. Je leert cursussen te begeleiden op de Positive Discipline-manier, d.w.z. met op ervaring gerichte oefeningen en rollenspel die het hart raken en aanzetten tot inzicht en verandering. Tevens kun je na de opleiding het geleerde inzetten in de begeleiding naar (individuele) ouders toe.

Verder leer je:

 • Eenvoudig toepasbare tools voor de bevordering van zelfdiscipline en intrinsieke motivatie bij jonge mensen.
 • Samenwerking en wederzijds respect te verbeteren.
 • Inzicht krijgen in uitdagend gedrag.
 • De toepassing van gezinsoverleg voor het leren van sociale en andere vaardigheden zoals empathie, communicatie, probleemoplossend vermogen, zelfdiscipline en verantwoordelijkheid.
 • Door ervaringsgerichte activiteiten je te verplaatsen in de wereld van het kind en te begrijpen wat werkt en wat niet.
 • De Ouders helpen Ouders methode om in een kort tijdsbestek ouders inzicht te verschaffen in het gedrag van hun kind, wat achter het gedrag zit en te helpen om hun eigen oplossing te vinden.

De opleiding is een mix van luisteren en opnemen van informatie en het samen doen van verschillende oefeningen.

CERTIFICERING
Je ontvangt na deelname het Internationaal Certificaat voor Parent Educator van de Positive Discipline Association.

MATERIALEN
Naast de readers en handouts die je tijdens de opleiding ontvangt en die evenals de certificering in de opleidingskosten inbegrepen zijn is het noodzakelijk dat je het Positive Discipline boek hebt. En indien mogelijk van tevoren gelezen hebt.
Heb je het Positive Discipline boek nog niet, dan kun je dat hier bestellen of tijdens de opleiding aanschaffen.

  Praktische informatie:

  • Datum: 28 mei (10-18u) en 29 mei (9-17u) 2021.
  • Deze cursus is bedoeld voor onderwijsprofessionals, coaches, GGZ en begeleiders van hoogbegaafden en hun omgeving.
  • Locatie: ‘t Klooster, Vianen.
  • Groep: er is plek voor maximaal 20 deelnemers.
  • Kosten: €515 per deelnemer (vrijgesteld van BTW). Hierbij inbegrepen zijn: koffie, thee, snacks en twee keer een lekkere lunch. Ook ontvang je 3 readers, materialen en de certificering. De kosten zijn vergelijkbaar met die bij het positive discipline instituut zelf (daar komt er namelijk nog een aparte dagvergoeding voor verblijf en horeca bij). Bij de Talentissimo-editie focussen we specifiek op het (hyper)hoogbegaafde kind.
  • We houden uiteraard rekening met Corona-maatregelen. Mocht de cursus hierdoor onverhoopt geen doorgang kunnen vinden, dan verzetten we naar een later moment.
  • Deze cursus zit vol, maar inschrijven voor de wachtlijst is nog mogelijk
  Over de trainer: Neda Djavdan-Badcoubei

  Over de trainer: Neda Djavdan-Badcoubei

  De opleiding zal verzorgd worden door Neda Djavdan-Badcoubei. Neda is gecertificeerd Positive Discipline Trainer, en Parent & Classroom Educator. Neda woont in Limburg en is moeder van twee hoogbegaafde en momenteel studerende kinderen. Neda heeft in 2014 met een collega deze geweldige methode naar Nederland gehaald en merkt dagelijks het verschil. Niet alleen bij haar eigen kinderen maar bij iedereen die met de methode werkt.

  ‘Het is fijn om eindelijk iets in handen te hebben dat werkt!’ Hoe vaak ik dat hoor, heerlijk! Dagelijks merk ik dat mensen geholpen zijn door de praktische en goed onderbouwde Positive Discipline methode. Voor mij persoonlijk is de realisatie dat ik de tools in handen heb om anders en effectiever te reageren op een situatie het beste dat ik van mijn Positive Discipline opleidingen heb geleerd. Inzicht in waarom kinderen zich gedragen zoals ze doen en weten hoe ik dat gedrag kan helpen ombuigen is enorm waardevol. Een ander veranderen is bijna onmogelijk, hoe hard je ook je best doet. Maar een ander helpen en door jouw eigen gedrag ‘uitnodigen’ om zich anders te gedragen dat lukt wél, als je maar weet hoe!

  Talentissimo is er voor je met: 

  Ook interessant:

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Recruitmentbureau voor hoogbegaafde volwassenen: InterIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
  • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

  Talentissimo

  Bezoekadres (alleen op afspraak):
  Steynlaan 30 in Zeist

  Begeleiding kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist, maar ook op locatie bij cliënt of school, of bij onze praktijk in regio Oss.

  KvK: 81312474
  AGB-code: 98105362