Talentissimo is er ook voor jou

Bij Talentissimo zetten we ons op allerlei manieren in voor hoogbegaafden en hyperhoogbegaafden in alle leeftijdsgroepen. Dit doen we door begeleiding en coaching, materiaalontwikkeling, het bevorderen van meer kennis over (hyper)hoogbegaafdheid op scholen, binnen gemeentes, zorginstellingen en in de politiek, en door het organiseren van activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen met een zeer hoog IQ.

Gemeente / wijkteam

Werk je vanuit een gemeente en hebben jullie een casus met een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind, mogelijk zelfs met een dubbele diagnose (zoals autisme spectrum stoornis of AD(H)D)? Talentissimo kan meedenken over de aanpak en ook zelf begeleiding aanbieden in samenwerking met jullie wijkteam en/of andere betrokkenen. Bij meerdere gemeenten zijn we betrokken in trajecten met hoogbegaafde en/of hyperhoogbegaafde kinderen, altijd in nauw overleg over de doelen die jullie formuleren en de aanpak die bij het gezin en bij jullie past. We bieden, naast begeleiding aan het kind, ook gezinsbegeleiding en losse ouderbegeleiding voor gezinnen die met uitdagingen rondom het thema (hyper)hoogbegaafdheid zitten. Net als jullie leveren ook wij maatwerk. Neem vrijblijvend contact op om te verkennen wat de mogelijkheden zijn!

Media

Ben je journalist of op een andere manier bij de media betrokken en op zoek naar een expert of ervaringsdeskundige op het gebied van (hyper)hoogbegaafdheid? Neem contact met ons op, we zijn graag bereid om te helpen met het beter bekend maken van de vraagstukken rondom (hyper)hoogbegaafdheid. Door zelf deel te nemen aan bijvoorbeeld een interview, of door het plaatsen van een oproepje onder ouders, leerkrachten en professionals in ons uitgebreide netwerk. 

Politiek

Ben je politiek actief en/of wil je je inzetten voor bijvoorbeeld beter passend onderwijs aan (hyper)hoogbegaafde kinderen en jongeren? Dat vinden wij helemaal te gek, dank voor je inspanning! We dragen graag bij waar we kunnen: in de loop der jaren hebben we veel ervaring met passend onderwijs opgedaan in Nederland, maar ook in het buitenland waaronder de Verenigde Staten.

Onderwijs- en zorgprofessionals

De hoogbegaafde, en zeker de hyperhoogbegaafde, doelgroep kan voor een flinke uitdaging zorgen bij jou als professional. Hoe herken je ze? En hoe begeleid je ze goed, ook als je zelf niet hoogbegaafd bent? Talentissimo verzorgt lezingen, cursussen en studiedagen over hoogbegaafdheid en hyperhoogbegaafdheid. Dit kan in de context van school, coaching of gezondheidszorg. Dus of je nu leerkracht, psycholoog of coach bent: we helpen je graag verder.

Volg de links voor meer informatie over:

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
  • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Odijkerweg 58 in Zeist

Begeleiding, diagnostiek en behandeling kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist of op locatie. Diagnostiek en behandeling is ook mogelijk bij Talentissimo in Zwolle.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362