Lezing: thuisonderwijs voor hyperhoogbegaafde kinderen, juridisch bekeken

Over deze avond

Tijdens deze lezing zal aandacht worden besteed aan de wetgeving rondom thuisonderwijs in Nederland. Na een theoretische inleiding zal aan de hand van praktijkvoorbeelden gekeken worden wat er mogelijk is wanneer de wens voor thuisonderwijs bestaat. Deze lezing is speciaal gericht op ouders en daarom zal er speciale aandacht zijn voor de mogelijkheden die ouders hebben bij het organiseren van thuisonderwijs voor hun kind. Ook zullen handvatten worden aangedragen om professionals om het kind heen mee te krijgen in de organisatie van thuisonderwijs. Na deze lezing kunt u met hernieuwde inzichten en energie het gesprek met school en andere professionals het gesprek aan om tot een oplossing voor uw kind te komen.

Praktische informatie:

  • 10 januari van 19.30 – 21.30.
  • Locatie: Talentissimo, Steynlaan 30, Zeist.
  • Route: OV (bus stopt op 2 minuten lopen) of auto. Gratis parkeren voor de deur in de avond.
  • Groep: er is plek voor maximaal 20 ouders.
  • Kosten: €19,50 per persoon (inclusief koffie/thee/water en koekjes), vooraf over te maken
  • Inschrijven: hier!

Spreker: Nathalie van der Kooij 

Ik ben een docente aardrijkskunde/geschiedenis die te vaak tegen de beperkingen van het onderwijs opliep. Te vaak kon ik leerlingen niet daadwerkelijk helpen. Mede door die frustratie verliet ik het klaslokaal. Ik wilde meer, ik wilde niet alleen de leerlingen iets bijbrengen, verandering in het onderwijs. Mijn weg naar verandering loopt via de wet. Ik heb rechten gestudeerd en ben afgestudeerd als staats- en bestuursrechtjurist met een specialisatie in het onderwijsrecht.

Ook privé liep ik tegen problemen in ons onderwijssysteem aan. Met een slimme dochter en een slimme, maar ook zwaar dyslectische, zoon bleek het reguliere systeem niet toereikend. Telkens werd er een beroep op mij als ouder gedaan om tot oplossingen te komen om hen op een goede manier door het onderwijs te loodsen, waarbij ik meer dan eens behoefte heb gehad aan ervaringen en advies van anderen. Ervaringen waren er wel, maar laagdrempelig (juridisch) advies was vaak moeilijker te vinden. Dat is dan ook wat ik wil bereiken. Juridische oplossingen en inzichten bekendheid geven bij zowel ouders als professionals.