Lezing: executieve functies bij hyperhoogbegaafde kinderen

Over deze avond

Deze avond is uitverkocht. Je kunt je nog wel inschrijven, maar komt dan op de wachtlijst. 

Executieve functies: wellicht ken je de term al uit boeken of van gesprekken. We hebben het over dingen als werkgeheugen, responsinhibitie, flexibiliteit, emotieregulatie… kortom belangrijke dingen die voor veel (hyper)hoogbegaafde kinderen als lastig worden ervaren. Maureen Kramer-Tinnemeier is specialist op het gebied van executieve functies bij hoogbegaafde kinderen en jongeren en schreef hier een boek over: Actief Executief. Tijdens deze avond neemt ze jou als ouder mee in wat executieve functies zijn, maar bovenal: hoe je ermee om kunt gaan en wat je kunt doen om deze functies te trainen.

Praktische informatie:

  • 13 mei van 19.30 – 21.30.
  • Locatie: Talentissimo, Steynlaan 30, Zeist.
  • Route: OV (bus stopt op 2 minuten lopen) of auto. Gratis parkeren voor de deur in de avond.
  • Groep: er is plek voor maximaal 20 ouders.
  • Kosten: €21,50 per persoon (inclusief koffie/thee/water en koekjes), vooraf over te maken
  • Deze avond is vol. Inschrijven voor de wachtlijst kan nog wel: hier!

Spreker: Maureen Kramer-Tinnemeier

Maureen

Maureen Kramer is geschoold als Toegepast Psycholoog en werkt als trainster en productontwikkelaar bij VO op Niveau. Ze woont in ’s-Hertogenbosch en heeft sinds 2014 ook haar eigen coachingspraktijk ‘Hoogvliegers in Beeld’, waarbij zij gespecialiseerd is in het begeleiden van (hoog)begaafde kinderen en jongeren in de leeftijdscategorie van 10 tot 21 jaar. Onderpresteren, gesprekstechnieken en executieve functies zijn haar specialiteit.

Maureen is grondlegger van het versterken van executieve functies bij jongeren doormiddel van spel en gesprekstechnieken. De spellen zijn ontwikkeld en gebaseerd op elementen die te herleiden zijn uit de angstreductie en- psychomotorische Therapie. Maureen is auteur van het boek ‘Actief Executief’. Bij VO op Niveau geeft zij trainingen over onderpresteren, breindidactiek, gesprekstechnieken, motivatie en executieve functies.