Hyperhoogbegaafde volwassenen

Er zijn mensen die het denken, maar… hyperhoogbegaafdheid gaat nooit meer over 🙂 Daarom vindt Talentissimo het belangrijk om activiteiten voor volwassenen te organiseren. Wanneer we iets op de agenda hebben staan, zie je het op deze pagina. Wil je op de hoogte blijven of heb je zelf ideeĂ«n voor activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.

Uit Je Hoofd Dag: mindfulness voor volwassen (hyper)hoogbegaafden

Wil je op volle snelheid vooruit in je raceauto, maar rij je de frustrerende file in? Voel je je vaak tegelijkertijd ‘niet genoeg’ en ‘te veel’? Beleef je alles intens en nĂ©t wat anders dan een ander? Lukt het je vaak niet om je hoofd ‘uit te zetten’ en los te laten? Ben je soms angstig of pieker je maar door?

Ah. Herkenbaar! Talentissimo’s Femke Hovinga, een volwassen (hyper)hoogbegaafde, liep hier ook tegenaan. Ook hoorde zij veel verhalen van hoogbegaafde vrienden en kennissen die precies hetzelfde ervoeren. Fijn, die gedeelde frustraties, maar wat doe je eraan?

Na heel veel boeken, cursussen en coach-ervaringen ontstond een nieuw idee. We besloten een ‘Uit je hoofd dag’ te ontwikkelen. De dag is speciaal voor (hyper)hoogbegaafde volwassenen en zal kleinschalig worden georganiseerd. Tijdens de dag komt aan bod:

  • Een stukje theorie: waar loop je tegenaan als (hyper)hoogbegaafde volwassene? Hoe komt het dat het hamstertje in je hoofd maar in z’n radje blijft lopen? Er komen inzichten uit de wetenschap aan bod, inclusief kleine dingen die je morgen anders kunt doen, supplementen die je kunt nemen en tools die je aan kunt schaffen.
  • De ‘Uit Je Hoofd test’: op welke prikkels (overexcitabilities) reageer jij? Wat is er fijn en niet fijn? Wat vind jij belangrijk in je leven? Wat kun je vandaag ontwikkelen om hier handen en voeten aan te geven?
  • Mindfulness en meditatieoefeningen toegespitst op (hyper)hoogbegaafde volwassenen
  • In contact met je lichaam en je emoties: door verschillende oefeningen, zowel binnen als buiten

Na deze dag:

  • Heb je meer inzicht in wat jouw triggers zijn
  • Ken je methodes om uit je hoofd en in je lijf te komen
  • Kun je waarschijnlijk hĂ©Ă©l lekker slapen: we werken samen aan ontspanning en rust in je hoofd

Belangrijk om te weten is dat trainer Herma Hoekman en Femke praktisch en openminded aan de slag willen. Iedereen heeft zijn/haar eigen voorkeuren en stijlen en die worden gezien en gerespecteerd. Uiteraard heb je geen IQ-test nodig om mee te doen aan deze dag. Als jij je herkent in de bovenstaande punten en deze dag als waardevol ziet binnen jouw ontwikkeling, ben je van harte welkom.

 

Praktische informatie: 

Wanneer: woensdag 9 oktober 2019

Locatie: bij Talentissimo in Zeist

Kosten: €130 (incl BTW). Hierbij inbegrepen zitten de hand-outs, koffie, thee en een heerlijke verzorgde lunch

Inschrijven: zie formulier hieronder

 

[wufoo username="talentissimoeurope" formhash="ssqxjgn1ghvjmp" autoresize="true" height="1021" header="show" ssl="true"]