Didactisch onderzoek

Een intelligentieonderzoek kan fijn zijn om het potentieel van een kind te onderzoeken, maar soms is er (ook) iets anders nodig. Om in het onderwijs goed aan te kunnen sluiten bij de zone van naaste ontwikkeling van een kind kan het waardevol zijn om een didactisch onderzoek te laten uitvoeren. Bij Talentissimo helpen we je daar graag mee.

Didactisch onderzoek

“Tellen lukt tot een miljoen, maar een som uitrekenen onder de 10 kan ‘ie nog niet”

Bij (hyper) hoogbegaafde kinderen is het vaak lastig om te bepalen wat een kind wel en niet kan en weet. Ze hebben uitdaging nodig, maar je wil ook dat ze de basis beheersen en geen hiaten oplopen. Dat maakt het extra lastig om onderwijs aan te bieden dat goed aansluit bij wat een kind nodig heeft.

Door middel van didactisch onderzoek kunnen we in kaart brengen hoe ver het kind in de schoolse vakken ontwikkeld is en waar er eventueel nog hiaten zitten. We gebruiken hiervoor gestandaardiseerde, COTAN-gecertificeerde tests en waar mogelijk en wenselijk de schoolmethodes waar in de klas mee gewerkt wordt. Tijdens de afname observeren we aanpak, strategieën en executieve functies. Op basis hiervan maken we inzichtelijk wat er wel en niet wordt beheerst en geven we praktisch advies over bijvoorbeeld compacten, doelen, ontwikkeling of instructie.

Afhankelijk van de hulpvraag en leeftijd van het kind, zal een didactisch onderzoek één of twee dagdelen in beslag nemen.

Inhoud didactisch onderzoek

  • Intake
  • Onderzoek (één of twee dagdelen, afhankelijk van leeftijd en hulpvraag)
  • Verslag met daarin een analyse en handelingsadviezen, op basis van toetsresultaten en observaties tijdens het onderzoek
  • Nagesprek waarin het verslag en de adviezen worden toegelicht
  • Kosten: €1050,-

Voor eventuele vervolgafspraken geldt ons reguliere uurtarief van €91,50 voor onze begeleiders en €119 voor onze orthopedagoog of (kinder- en jeugd)psycholoog. 

Wachtlijst

Vanwege het grote aantal aanmeldingen dat we ontvangen werken we met een wachtlijst. Na het invullen van ons aanmeldformulier (vink daarin bij het gewenste onderzoek ‘anders’ aan en geef bij opmerkingen aan dat je een didactisch onderzoek af wilt laten nemen) wordt je op deze wachtlijst geplaatst. Aan de hand van de ingevulde informatie bekijken we vervolgens welke onderzoeker voor jullie een fijne match zou kunnen zijn en zullen we je laten weten wanneer je ongeveer terecht zou kunnen voor een intake.

De link hieronder leidt je naar ons aanmeldformulier voor ouders in de beveiligde omgeving van Cliëndo, ons cliëntenregistratiesysteem. Werk je op een school en wil je een leerling aanmelden? Klik dan hier

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
  • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Planetenbaan 2, Bilthoven

Begeleiding, diagnostiek en behandeling kan plaatsvinden bij Talentissimo in Bilthoven of op locatie. De Basis KIQT+ is ook mogelijk in Oss.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362