Webinars: meer kennis over (hyper)hoogbegaafdheid

Op donderdagavond hosten we met grote regelmaat webinars en lezingen (in Zeist) van Talentissimo-experts en andere hoogbegaafdheidsdeskundigen van over de hele wereld. Er komt een veelheid aan thema’s voorbij, van luchtig tot heel serieus en van beginners tot hooggevorderden. Zowel ouders als professionals (of mensen met een dubbele rol) zijn van harte welkom. 

“Zoveel kennis... ik was onder de indruk. Knap ook hoe je overzicht hebt over de wetenschappelijke vorderingen en daar ook kritisch naar kunt kijken. En super dat je zo toegankelijk bent voor vragen.”

T, deelnemer lezing over executieve vaardigheden

“Helaas kon ik dit webinar niet live volgen, maar ik heb dankbaar gebruik gemaakt van de link om het later te bekijken. Dat was zeer de moeite waard! Met het risico nu dweperig te klinken, was het oprecht het beste webinar dat ik ooit zag.

Ik leerde veel nieuws, kreeg onverwachte inzichten en raakte zo geïnspireerd dat ik al gauw pen en papier erbij heb gepakt om notities te maken. Het was een rijke uitzending: zowel wat betreft de informatie, met een heldere kijk op verbanden tussen manier van denken en gedrag, over uitvoer-strategieën, herkenbare voorbeelden, als wat betreft praktische tips, handigheden, tools/apps en verwijzing naar verdere kennis en vaardigheden.

Ik was verrast dat ik mijn aandacht er zo bij moest houden, zonder dat het te hoog gegrepen of juist voorspelbaar/saai was. De rijke inhoud werd op een heel aannemelijke manier gepresenteerd, prettige stem, goede snelheid, toon etc. Het niveau van kennis en de nuance was goed, oplossingen en advies waren ter zake en toepasbaar.

Aan het webinar hield ik een goed gevoel over. Geen stress over van alles te doen naar aanleiding hiervan, of dat het zonde van mijn tijd was, of dat ik nu in onwaarschijnlijke zaken moet investeren om verder te kunnen, of dat er iets ernstig mis is met mijn kind en/of mij. Dus niks hopeloos maar ook niet de passiviteit in bevestigd. Dat is best bijzonder want die gevoelens volgen bij mij wel eens op een webinar of iets vergelijkbaars. Vaak is de oorzaak dat zo'n webinar dan stiekum een verkooppraatje is. 

Nu had ik juist het gevoel dat ik met meer inzicht en handvatten door kan. Dat heb ik ook gedaan. Want de notities die ik maakte, gebruik ik wel degelijk om kleine aanpassingen te maken in ons dagelijks leven. Met positief effect.

Op een bepaalde manier is het door deze kwaliteiten toch reclame geweest want nu wil ik een abonnement op de webinars van Talentissimo!”

M, deelnemer webinar Executieve Vaardigheden

“Ik geef de lezing een 10! Jouw bevlogenheid werkt aanstekelijk en ik heb eindelijk weer eens iets gehoord dat ik niet wist. Je weet zo ontzettend veel, zegt geen dingen waar je niet achter staat of geen weet van hebt, staat open voor nieuwe inzichten en bent zeker van jouw zaak.”

Z, deelnemer lezing angst & depressie

“De reeks trainingen sloot aan bij de vragen die er zijn, de trainer was daarin oordeelloos, waardoor ik voldoende veiligheid ervaar om mijn vragen te stellen. Ze staat boven de materie en heeft veel kennis en informatie. Is ook eerlijk in wat ze niet weet en staat open voor kennis met elkaar delen.”

R, ambulant begeleider bij een jeugdzorgorganisatie

“Ik geef deze reeks studiedagen een 9. Ik vind Femke, de trainer van Talentissimo, erg prettig als persoon en haar toegankelijke en laagdrempelige manier van communiceren over dit complexe onderwerp. Het onderwerp (hyper)hoogbegaafdheid vind ik erg complex en ingewikkeld, zeker om dit te vertalen in de gezinnen waarmee ik werk. Vandaar dat ik erg uitkeek naar deze trainingen. De combinatie van theorie, tips voor boeken/spellen/sites en de praktische tools en tips heb ik als zeer prettig ervaren.”

A, intern begeleider op een basisschool

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak): 
Steynlaan 30 in Zeist

Begeleiding kan plaatsvinden bij Talentissimo in Zeist, maar ook op locatie bij cliënt of school, of bij onze praktijk in regio Oss.

Talentissimo is er voor je met: 

  • Activiteiten voor hyperhoogbegaafden
  • Begeleiding & coaching voor 145+ IQ en hun omgeving
  • Opleiding & training voor scholen, gemeenten en ouders

Ook interessant: 

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Recruitmentbureau voor hoogbegaafde volwassenen: InterIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV 

14 + 11 =