Gemmologie en de magie van stenen

Over deze middag

Edelstenen zijn heel bijzonder. Vaak al miljoenen jaren oud én heel erg mooi. Femke is gemmoloog en Wendela werkt met de energie van stenen. Samen gaan we aan de slag. We gaan samen de edelstenen waarnemen met onze ogen, instrumenten en ook met ons gevoel. Hoe ziet de steen er uit? Onze huid bestaat uit ontelbaar veel tastlichaampjes die je informatie geven over de steen die je vast hebt. Hoe voelt zijn vorm? Hoe kan je dat nog meer voelen? Wat heb je daaraan en wat kan je daar mee?
We kunnen kristallen gaan maken in een petrischaaltje of kristalvormen van papier.
We kunnen met de lichaamspendel dat edelsteentje kiezen waar je wat aan hebt: meer rust in je hoofd, meer zelfvertrouwen, meer liefde voor jezelf… en dan kunnen we daar een korte meditatie mee doen.

Praktische informatie:

  • 15 mei van 14.30-17.30 uur.
  • Voor hyperhoogbegaafde kinderen van 6 tot 10 jaar.
  • Locatie: Karbonkel, Steynlaan 28, Zeist.
  • Route: OV (bus stopt op 2 minuten lopen) of auto. Gratis parkeren voor de deur in de avond.
  • Groep: er is plek voor maximaal 15 kinderen.
  • Kosten: €50 per kind (inclusief BTW, inclusief lekkers & materiaal), vooraf over te maken. Kun je het niet betalen? Dan kunnen we altijd kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen, neem contact op.
  • Begeleiders: Wendela Copijn van Karbonkel & Femke Hovinga van Talentissimo
  • Inschrijven: hier!

Over Wendela Copijn:

Mijn naam is Wendela Copijn. Ik ben al 15 jaar de eigenares van Edelsteenwinkel Karbonkel. Ik ken dus heel veel edelstenen bij naam en kan het verschil zien tussen rozenkwarts, petaliet, danburiet en morganiet. Of weet jij niet welke edelstenen dat zijn? Verder kan ik je het een en ander vertellen over het verschil in ontstaan van edelstenen en wat dat betekent in hoe ze anders zijn. Edelstenen bestaan uit energie, zoals alles hier op aarde. Hun energie is speciaal. Ik kan je leren om die edelsteen-energie waar te nemen. Jij kan dat ook, ookal geloof je er niets van. Ben je daar nieuwsgierig naar? Doe dan mee met deze workshop!