Kleuterochtend – Talentissimo Bilthoven

Kleuterochtend: het menselijk lichaam

Woensdag 13 maart

In de week van de hoogbegaafdheid nemen we met kinderen tussen de 3 en 5 jaar een kijkje in het menselijk lichaam. We kijken naar het skelet. Welke functies hebben botten? Kunnen we onze eigen botten voelen? Waar zitten onze botten? Hebben botten namen? We gaan een boek lezen over het skelet, botten op maat knutselen, bekijken het skelet van een anatomisch model en het eigen lichaam. Kom jij ook?

Praktische informatie:

  • Datum en tijd:  Woensdagochtend 13 maart van 9:30 tot 12:00 uur
  • Doelgroep: (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen tussen 3 en 5 jaar 
  • Locatie: Talentissimo – Bilthoven (voor routebeschrijving en informatie over parkeren klik hier)
  • Kosten: € 25,- (inclusief wat te drinken en iets lekkers uiteraard)
  • Inschrijven (en actuele data): dat kan hier
  • Begeleiders: Celine Goedee en Urmila van der Bijl-Manniesing

Vanwege de beperkte ruimte is het voor ouders helaas niet mogelijk om erbij te blijven (even mee naar binnen lopen als je je kind komt brengen is uiteraard geen probleem). In de omgeving zijn gelukkig volop mogelijkheden om te wandelen of ergens een kopje koffie te gaan drinken, alleen of samen met één of meerdere van de ouders van andere deelnemende kinderen. Zo kan deze ochtend ook voor jou, net als voor je kind(eren), een mooie gelegenheid zijn om even te ontspannen en contact te leggen met peers.

Maak kennis met onze begeleiders: Urmila

Maak kennis met onze begeleiders: Urmila

Urmila heeft 10 jaar gewerkt bij de Jeugdgezondheidszorg en is zelf moeder van een vastgelopen schoolkind en een vastgelopen peuter. Bij Novilo heeft zij de opleiding gedaan tot Talentbegeleider en ze is als afstudeeronderzoek, samen met de Jeugdgezondgezondheidszorg, begonnen met het ontwikkelen van een goed werkend signaleringsinstrument voor het jonge kind welke binnen de Jeugdzorg kan worden ingezet.

Urmila richt zich vanuit Talentissimo op het jonge kind: Heeft jouw kind een ontwikkelingsvoorsprong en heeft hij of zij daar ‘last’ van? Denk aan minder plezier op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal dan voorheen. Driftig of juist extreem verlegen. Onbegrip van leeftijdsgenootjes of andere volwassenen. Urmila helpt je hier graag bij.

Over de begeleider: Celine Goedee

Over de begeleider: Celine Goedee

Celine is altijd bezig met nieuwe dingen leren. Zij heeft na het vwo eerst de pabo gedaan en daarna onderwijskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Na haar afstuderen heeft zij zich gespecialiseerd als toetsdeskundige en is ze onder andere werkzaam geweest in het hoger onderwijs. Na 10 jaar begon het weer te kriebelen en wilde ze graag terug naar school. Een jaar eerder kwam ze erachter dat haar kinderen hyperhoogbegaafd zijn en is ze zich gaan verdiepen in dit thema. Ze ging hier helemaal van 'aan' en besloot de opleiding te volgen tot RITHA specialist aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Celine mag bij Talentissimo praktijkervaring opdoen en na het voltooien van haar opleiding wil ze graag onderzoek gaan doen, waarbij ze haar twee vakgebieden toetsing en hoogbegaafdheid kan combineren.

Talentissimo is er voor je met: 

Ook interessant:

  • IQ-test voor (vermoedelijk) hoogbegaafden: SCALIQ
  • Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen: IHBV
  • Vereniging voor hyperhoogbegaafde volwassenen: Triple Nine Society

Talentissimo

Bezoekadres (alleen op afspraak):
Planetenbaan 2, Bilthoven

Begeleiding, diagnostiek en behandeling kan plaatsvinden bij Talentissimo in Bilthoven of op locatie. De Basis KIQT+ is ook mogelijk in Oss.

KvK: 81312474
AGB-code: 98105362